|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Pozdrav. Imam problem sa svojim monitorom marke ViewSonic VG2021m. Koristim ga godinu i pol nikakvih problema nisam imao prije. Prvo sto se dogodilo je to da prilikom paljenja kompjutora te pokretanja windowsa mogao se dobro cuti neki zvuk zujanja u samom kucistu monitora... Kao da ima neki spoj koji je popustio, osao ne bih mogao bolje opisati jer se ne razumijem u monitore i njihove dijelove. To je trajalo nekih 4-5 dana, sve normalno dok vise monitor pri paljenju i dizanju windowsa ne pokazuje nikakve znakove da radi osim lampice. Lampica na njemu svijetli isto kao kad radi normalno, znaci nije do graficke jer sam kuciste odnio kod prijatelja i probao na njegov monitor i njemu radi. Takodjer prilikom paljenja vise se ne cuje taj zvuk zujanja nego se samo vrlo slabo moze primijetiti ako se zagledam nekakvo mijenjanje kao kad namjestam rezoluciju ali se nista ne vidi. Nisam jos odnio na servis jer me zanima dali bi znali u cemu je problem te dali ste imali ovakvih upita prije. Drugo pitanje je za prijatelja koji upuje monitor. Osao mu je monitor na pc-u pa kupuje novi, 22 incha, igra igre uglavnom. Ima oko 1400 kn Nasao je neki samsung 2233 bw ali kad ga je probao u trgovini imao je 4-5 trajno upaljenih piksela pa ga nisje htio ali prodavac mu tvrdi da je to normalno i da ih par komada mora imati te da nece naci savrsen monitor bez ijednog pokvarenog piksela, da li on laze ili je to uistinu tako, ako jest da ga ide kupiti? Zahvaljujem unaprijed na pomoci i na odgovorima. |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Po svemu opisanom monitor je otegnuo papke, možeš mu eventualno probati zamijeniti DVI/vGA kabel pa onda pokušati upaliti. A ako je pod garancijom nosi natrag u trgovinu i reklamiraj kvar. Što se tiče mrtvih piksela, taj ti prodavač laže jer itekako se da naći monitora u savršenom stanju što se tiče toga pa reci frendu da ne kupuje odmah na prvu nego neka obiđe još koji shop i tamo pogleda još kojeg. I tu se po forumu u zadnje vrijeme prodaje dosta takvih Samsunga pa možda ne bi bilo loše jednog takvog ubost za dobru cijenu sa garancijom, još ako je čovjek koji prodaje monitor relativno blizu skoči se do njega i provjeri da li su svi pikseli u redu... ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 11.09.2009. u 09:22. Razlog: čišćenje tipfelera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Zar vec totalni kvar po vasem misljenju. Nevjerovatno i cudno, monitor nije izlagan vlagi, niti strujnim udarima etc. Kad sam ga kupovao platio sam 2,5k kuna jer zelim monitor koji ce potrajat. Stari monitor koji sam imao radio je 5 godina bez ikakvog kvara... SyncMaster 793DF mislim, sve dok mi nije strujni udar sprzio i njega i sve sta ima veze sa maticnom itd... Nista probat cu sa drugim kabelom, nadam se da je do toga. Btw otvoria sam mu kuciste i oku vidljivo ima na jednom dijelu otraga kao izgoreni dio ali se ne moze vidjeti sta je jer je taj dio dobro zapecacen. Takodjer hvala na savjetima u vezi prijateljevog problema. Ako imate jos kakav preijedlog u vezi kvara mi slobodno pisite. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Uvijek za nešta postoji prvi put. Pošto je još pod garancijom, odnesi ga na servis pa ili neka ga srede ili neka ti pošalju novoga, jer nema smisla sada ga otvarati i mrdati po njemu. Za ovog tipa - LAŽE! Kod nekih marka će ti odmah zamjeniti monitor sa mrtvim/živim pixelima, dok kod drugih mora se njih nakupiti po više komada. Inaće navedeni monitor je odličan, neka ga tvoj frend nađe u nekoj drugoj trgovini (Ve-Mil, ADM, Links...). |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ok, saljem na servis pa nek rade svoj posao... Hvala jos jednom Aerendyl i Doink the Clown na javljanju... Ovdje moze lock sto se mene tice... Pozdrav... ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|