|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Zamrzavanje
Neznam koji je tocno ovo problem ali evo napisat cu ovdje. U posljednjih par dana racunalo mi se cesto zamrzava. Ne zamrzava se sve, na primjer ako imam upaljen MSN i Mozzilu firefox, firefox mi zablokira ali na msn i dalje mogu. To mi se dogadja svako malo po par sekundi. Prvi dan i nije bilo tako cesto pa nisam ni obazirao paznju previse, ali sad je sve vise i vise. Racunalo mi je staro par mjeseci, imam 400 gb slobodnog prostora na diskovima, danas sam uradio virus scan, disk clean up, defragment sa Auslogicom, izbrisao sve iz Temp foldera u Windowsu i opet sve isto. Pokusao sam sa Spybotom ali nakon 2-3 sata doslo mi je tek na 30% pa sam prekinuo. Jedan mi je prijatelj rekao da je mozda hardware problem, nesto do diska. Sta vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Dobrodošao na PCE ![]() http://forum.pcekspert.com/announcement.php?f=40 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47659 Uzrok smrzavanju može biti i hardverski i softverski. Za početak možeš skenirati sistem Malwarebytes' Anti-Malwareom u safe modu. Ako ne nađeš nikakve nametnike možeš si downloadati Hiren's boot cd bootati ga iz biosa i testirati memtestom RAM na errore i nakon toga disk njegovim tvorničkim tool-om. Ako ništa od ovog ne upali javi pa ćemo čeprkati dalje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo sad cu probati to u safe modu, ali mozes li mi objasniti kako da uradim to sto iz biosa treba upalit. Nisam shvatio. Ovu konfiguraciju cu sad uradit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Spržiš Hirens na cd i u biosu namjestiš da ti first boot device bude cd-rom, ubaci cd, resetiraj komp i ući će ti u cd i vidjeti ćeš popis programa za testiranje pa odaberi navedene za RAM i disk.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Za kaska, kad se zamrzne CPU neide preko 50%, gledao sam perfmonu, a obicno je 5-10% |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|