|
![]() |
#1 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Yamaha receiver, moze mali help?
Lijep pozdrav svima, i unaprijed hvala, prvo. Naime imam yamahino laički rečeno pojačalo(hi-fi), (HTR-9530 sto nije ni bitno) koje je sasvim normalno radilo, preživjelo i tuluma i pive proliveno po njemu more i more... Sve dok jedan dan nisam ostavio prozor iznad otvoren i bila je neka fuckin oluja i opet je bilo zaliveno, ovaj put vodom. I sad radi, onako, na pola. Naime radi normalno do jedne granice, i cim se pojaca 1db iznad (-42 u ovom slučaju) se sranje gasi. Malo sam se konzultirao, i rekli su mi da ga vjerojatno samo treba dobro očistit, jer se prašina zapekla, i cijelo je prljavo iznutra što je ona voda očigledno još pripomogla. Sad bih ja zamolio znate li kakav servis koji bi mi mogao pomoći? Ili kako to očistiti, kist, alkohol i pemzlaj? ![]() Svaki savjet je dobrodošao, hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
otovris kuciste, rastavis sve pazljivo, zapises kamo se sto spaja i PCB moras dobro ocistiti. Sad to mozes na nekoliko nacina, najsigurniji je alkoholom i kistom, no trebat ce puno alkohola. a drugi je nacin pod vodu i dobro isprati, ako treba i sapunom, no nakon toga moras dobro, dobro osusiti (ja sam tako ocistio nekoliko starih zvucnih kartica i jednu staru maticnu i dan danas rade, nakon cca 4-5 godina). znam da ce me sad dosta kolega drvljem i kamenjem radi ovog drugog nacina no meni je na 3-4 slucaja pomoglo. A kako ste uopce uspjeli sve to isproljevati po recieveru? to to je grijehota raditi... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|