Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2009., 13:47   #1
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Question mini-DV to PC capture problem

Naime, pokusavam napraviti capture videa sa mini dv kamere (Panasonic NV-GS60EP-S) i s kojim god programom pokusavo (adobe premiere, windv, windows movie maker...) slika ispadne losa, tj sa vertikalnim linijama kod brzih scena...
evo primjer

probano na dva razlicita laptopa, idem sad jos probat na svom koristeci atijevu graficku (do sad pokusavo sa intelovom integrirusom)..
sad, dali itko zna u cemu je problem?
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 14:03   #2
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
ovo ti je interlacing

renderiraj video kao progressive i nebi trebao imati taj problem, obično se ta postavka nalazi negdje pod project properties i tražiš deinterlacing i slične postavke pa tamo to pronađeš
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2009., 15:56   #3
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
evo kad kod exporta stavim kvacicu na deinterlace onda bude ok
sam kaj za to moram koristit premiere ali to je najmanji problem, thx
imas mozda kakvu preporuku za file type i one compresore? ili da ne kompresiram nis (znaci dv - pal) pa kasnije s nekim programa malo stisnem u divx (da se moze gledat na dvd-u) ?
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 16:32   #4
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ja video spremam u .mpg formatu, ako ubacujem slike u video onda render postavim na najvišu kvalitetu.

Mislim da ti se ne isplati kodirati u Xvid i sl, možda neke serije koje su TV rip, ali video zapise iz kamere ostavi na najvećoj mogućoj raspoloživoj kvaliteti. Bolje ti je kupiti novi HDD (bar su sada jeftini) pa imati lijepo posložene video uratke, bit će ti drago kada pogledaš neke snimke nakon par godina, a i ne znaš kako će tehnologija napredovati, zato ja uvijek video i fotografije snimam i spremam u najvećoj kvaliteti, 10Mpix pa neka bude 10 Mpix, kada jednog dana budu ogromni monitori, 3D monitori ili tko zna što sigurno će biti bolje raditi sa većom kvalitetom, a i fotografija se lako smanji)

Dobro, bio je mali OT; "Pogled u budućnost"

A što se tiče postavljanje više videa na DVD možeš koristiti Nero Vision, Adobe Encore i sl. za izradu DVD-a ili kao što si reko kodirati snimke u Xvid (ili čak bolje u .mkv ako player podržava taj format). Za kodiranje videa koristio sam AutoGK ili Auto MKV. No, poanta je da snimke na računalu držiš u najvećoj kvaliteti
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2009., 14:19   #5
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
dali itko zna u cemu je problem?
Isprepletena (interlaced) slika. Nema niti jedan razlog zašto bi radio deinterlace materijala, zato što svaki normalni player za PC ima deinterlace filter kojeg uključiš za taj matarijal i slika na monitoru će biti ok.

Deinterlace filter prilikom kodiranja smanjuje klavitetu dobivenog materijala.

Slika na običnom TVu će biti OK i bez deinterlacea, zapravo obični TV i prikazuju takvu sliku. Sa deinterlace kodiranjem dobiješ 25 fps progresivno, što je daleko lošije od 50 poluslika u sekundi interlaced. Pogotovo se to vidi kod brzih promjena scena.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2009., 10:45   #6
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
najbolji i najtrajniji rezulat ćer bit ako kameru spoji (analogno scart ili digitalno DVin) direktno na liniski DVD rec sa HDDom - u realnom vremenu snimi na HDD, ako treba razdjeli neke scene, izbriše nepotrebno i vulgarno i zaprži na DL DVD!!! nikakvih crta ili kockica, pogotovo ne drop-out frameova neće bit!
provjereno osobno!!!
quazar912 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke