|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
LCD i graficka na ploci
Evo par pitanja: je li mogu spojit LCD monitor i VGA o/b (dijeli do 64mb, ram je 512 mb, a konkretno ploca je MB Gigabyte 8S661FXM-RZ) ako nema DVI izlaz? Ako mogu je li to znaci losija slika? Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Izgubit ćeš malo na kvaliteti slike jer se ipak vrši transformacija iz digitalnog u analogni, te natrag u digitalni oblik, al nije to ništa strašno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
HVALA puno! A postoji li nekakav adapter da se ne gubi kvaliteta u tim transformacijama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Da bi mogao LCD monitor spojiti na DVI graficke prvo taj monitor treba imati DVI ulaz pa ako na grafickoj nemas DVI izlaz nemoj ni kupiti LCD monitor sa DVI ulazom. Ti su monitor skuplji. Da li su bolji to ovisi koje modele usporedujes i za sto ih koristis. No ako monitor ima DVI ulaz dati ce i bolju sliku spojen na DVI izlaz graficke nego spojen na VGA.No svi LCD-i koliko je meni poznato imaju VGA ulaz pa ti nebi trebao imati problema. Kod DVI-a nema potrebe za analogno-digitalnom obradom, pa posto su podaci koje LCD prima u izvornom digitalnom obliku nema gubitaka koji bi se javili spajanjem na VGA. U tom bi slucaju digitalni podaci iz racunala koje zelimo prikazati na monitoru bili pretvoreni u grafickoj u analogni oblik, dovedeni do monitora i zatim se ponovo pretvorili u digitalni oblik koji bi monitor obradio i prikazao. Dakle dvije pretvorbe kod kojih neminovno dolazi do gubitaka na kvaliteti.Razlika postoji primjetna je(osobno iskustvo) ali nije drasticna. Postoje VGA/DVI-D adapteri ali iz navedenog mozes procitati da bi i kod njih bila pretvorba pa samim time oni sluze jedino ako nemas VGA kabel a ne utjecu na kvalitetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nemoj krivo shvatit ET, al nije ti baš dobar savjet. Zašto da izbjegava LCD sa DVI ako nema DVI izlaz na grafi??? Pa grafu lako i vrlo vjerojatno će mijenjat/nadgradit, a monitor se uzima ipak za malo duži period. I sad da uštedi parsto kuna zato što nema DVI, pa će se kajat s iduće 2-3 grafe jer će imat DVI na grafi, a monitor neće podržavat. Ipak, s tako skupljim komadom hardvera koji ne izlazi brzo iz trenda treba bit malo oprezniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
![]() Ljudi hvala na savjetima, sad mi je to puno blize i jasnije. Vjerojatno cu uzet LCD sa DVI izlazom pa ce radit tako jedno vrijeme (nisam imao love za grafulju ali je mislim kupit u dogledno vrijeme 9 ![]() Inace nadam se da ce mi ova na maticnoj posluzit za gledanje divx i dvd filmova! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Mislio sam samo na recimo ovaj 17" 710 N Samsung koji je recenziran neki dan na ovim stranicama. Vidio sam ga i uzivo i sasvim je ok (iako nema DVI) dojde 2.986kn za gotovinu u Linksu a ja sam svoj s DVI 172X platio 3870kn(gotovina) sto je prilicna razlika za koju moze kupit i solidnu karticu(uz nadoplatu). Dakle DVI da sigurno al katkad treba biti realan s obzirom na financije. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|