Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2009., 13:56   #1
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Problem sa zvucnom, AUDIGY SE

Pozdrav rajo,
jucer sam kupio novu zvucnu karticu Creative Labs - Audigy SE i dodjem ja doma, utaknem ju u PCI slot i sve mi prepozna i instaliram ja drivere i odma šok! Taj zvuk je toliko drugaciji od moje integrirane realtek ac`97 i igram se ja po opcijama ali bez pomoci. Naime koristim slusalice speedlink medusa 5.1 progamer, i dok sam koristio integriranu zvucnu imao sam 5.1 zvuk (u biti nisam u praksi, jer mi nije radio onaj zeleni jack, pa nisam bas imao zvuka sprijeda, sto je i bio razlog kupnje nove zvucne) recimo dok sam bio ingame zvukove iza sebe sam cuo besprijekorno dobro a sa ovom zvucnom mi je to preslabo, neznam kak da vam opisem, ali je jako slabo.
Isto tako kada pojacam slusalice one krce ko prase kad se kolje, nista ne razumijem sta pjeva kad malo jace pojacam, bas je iritantno. I da, probao sam ovu zvucnu modati u X-Fi extreme koristeci ovaj link http://forum.pcekspert.com/showpost....64&postcount=3, naravno za XP ali nema nikakve razlike, zvuk mi je i dalje jadan.
Zato da ja vas pitam, da li je ovo uopce 5.1 zvucna (znam da je glupo pitanje, ali ja se u to nekuzim) jer moja integrirana ima 5 jackova, a ova ima samo 4.
Nadalje, da li itko koristi mikrofon i slusalice istovremeno sa moddanom zvucnom, jer sam citao da i tu postoje neki problemi.
Onda, da li je jos netko imao problema sa tom zvucnom, jer u biti ja neznam da li je to problem ili ja moram nesto nastelati u drajverima i onom "Creative Console Launcheru". Koje vi opcije imate ukljucene / iskljucene u odnosu na defaultne?
I recimo kada pojacam zvuk na youtubu preko pola, to je strasno, prejako krci.
Da li mozda postoje neki bolji drajveri od ovih koje je Valg naveo? Nije bitno da mi je zvucna X-Fi extreme ili obicna Audigy Se, nego samo ocu 5.1 zvuk koji sam imao na staroj integriranoj, i da mi naravno radi zvuk sprijeda
Koristim windowse XP, SP3 ako to znaci.

Hvala i nadam se korisnim sugestijama.
Apacer ft Bozja je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2009., 03:39   #2
passko
Premium
Moj komp

passko's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ne kuzim se previse u zvucne ali dali je polovna ?
passko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno