Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.03.2009., 10:25   #1
barecomb
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Problemi s grafikom na laptopu

Pitam u ime svoje cimerice. Ona, naime, ima HP-ov laptop. Ne znam točno model, no mislim da nije ni bitno.

Radio je bez ikakvih problema nekih godinu dana, ali sad joj se događa da samo najedanput dođe do smanjenja rezolucije ekrana. Kao da se prebaci u safe mod, znači onako smanji se količina boja i rezolucija je isto vrlo malena tako da joj se ni ne vidi uopće cijela slika nego samo dio.

Uglavnom, jedino što joj preostaje je reset. A puno piše u Wordu pa se boji da joj se sve ne izgubi jedan dan.

Meni osobno to smrdi na pregrijavanje čipa grafičke kartice. Ona doduše često zna držati laptop na krevetu ili u krilu iako sam joj rekao da to nije dobro jer puno prašine ulazi onda u njega i da to nevalja za hlađenje.

Ako je netko imao sličan problem, što je najbolje napraviti. Dati ga na čišćenje možda? Grafička je integrirana, mislim Intel x3100 ili tako nešto.
barecomb je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 11:00   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor barecomb Pregled postova
.... Ona doduše često zna držati laptop na krevetu ili u krilu iako sam joj rekao da to nije dobro jer puno prašine ulazi onda u njega i da to nevalja za hlađenje.....
Definitivno je potrebno ciscenje.

Nemogu ti stavit slikice jedne toshibe sto je dosla nedavno sa simptomima gasenja. Cijeli tepih prashine i dlaka se skupio na listicima heatsinka. Mozda ti veceras stavim.

Cim prije neka ga da na ciscenje jer dolaze topliji dani.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.03.2009., 11:09   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako hoće proći jeftinije, može ga i sama očistiti (ili joj ti pomoći). Ne treba ni puno alata ni specijalnih alata. Skineš s neta Service Manual za taj model lapa i tamo ti piše sve. Jedino ako je pod garancijom, onda ga treba dati u servis.
Staro 23.03.2009., 16:44   #4
barecomb
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Tako nešto sam si i mislio. Mislim da ga ipak neću ja rastavljati, za svaki slučaj da ne bi bilo viška dijelova. Hvala!
barecomb je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 18:52   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako je sumnja na pregrijavanje onda je profi rješenje servis + čišćenje a amatersko bez rastavljanja neka proba (ne sa onim konjskim) usisavaćem pokupit na izlazu hlađenja.
Inaće, laptopi nisu predviđeni za kuhanje na deki i krevetu a pogotovo ovi jeftilen modeli.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno