|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() Pitanje je staro, ali slucaj je konkretan. Ploca AGP 8x i kartica 2x, 4x (??) Upravo sam kupio GA8IPE1000G. DDR 2kom. 256MB 400MHz Samsung PC3200. Vjerojatno sutra i P4Northwood/800fsb/512k/3GHz. Moje poimanje engleskog je bitno razlicito od kineskog. Poznat mi je donekle problem AGP8x i kompatibilnost na nize. Krasno, tako nesto, ali nejasno, pise i u uputstvima za MB. Kako trenutno nemam nista bolje od GeForce2MX200, a htio bih probati konfiguraciju, nisam siguran - smijem li uopce ubosti tu staru grafulju u AGP podnozje na ploci? Proizveo Inno3D i jos kaze kako "AGP4x with Fast Write supported Drivers... govori li o driverima ili HW nije bas jasno iz cijelog teksta. U uputstvu MB pise: moglo bi doci da se sistem ne podigne normalno, ako stavite AGP 2x karticu. Medjutim, nesto se sjecam kako bi moglo, u odredjenim uvjetima, doći i do kvara! Jer - ako je samo: nema slike, nabavljam novu grafulju. Ionako cu trebati, ali bas nisam predvidio kod financijske konstrukcije :-) Ne nesto "tek da prodje". Puno bi gore bilo probati i osjetiti miris dima, bljak. Netko s konkretnim iskustvom?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Nemaš tu nekog konkretnog iskustva, kartica će radit na 4X i to je to. Ak te tješi, ja sam na abitovoj ploči par mjeseci vozio GF4Ti AGP4x i sve 5. U slučaju da je grafa 2x (a nije) opet nema beda, jer postoje zaštite na ploči, jedino ako u uputama ne piše velikim boldanim slovima da ne podržava AGP2x. Sve u svemu, bez brige. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() Upravo to, prvo sto pise u uputstvima za MB je: When you installing AGP card, please make sure the following notice is fully understood and practiced. If your AGP card has "AGP 4X/8X (1.5V) notch (show below), please make sure your AGP card is AGP 4X/8X (1.5V). Slijedi slikica rubnog konekktora na grafulji, sa svim utorima i ispupcenjima, kakav je i na mojoj staroj MX100/200. Zatim nastavlja: Caution AGP 2X card is not supported by Intel(r) 845(GE/PE) / 845(E/G) / 850(E) / E7205 / 865 (G/PE/P) / 875P. You might experience system unable to boot normally. Please insert an AGP 4X/8X card. To je popraceno znakom upozorenja (usklicnik u trokutu, kao gore!) Malo gnjavim..
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() Features summary: .... Chipset Intel 865PE HOST/AGP/Controller ICH5 I/O controller hub .... A to mi opet kaze kako cu danas dosta telefonirati. U stilu: Kako zdravlje, da nemas slucajno kakvu AGP 4x / 8x? ![]() ----------------------------------------------------- Jutro, na poslu, skoro ce 10 sati. Pitao, nasao GF FX 5200. Dolazi za par sati, a mozda i proc. Kraj price. ![]() Hvala svima za savjete, diskusiju!
1010101010 Zadnje izmijenjeno od: Andjelko. 14.10.2004. u 09:56. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|