Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2008., 14:48   #1
Rock
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Acronis True Image restore problem

Pozdrav!

Evo ovako, normalno sam instalirao svježe WinXP, pripadajuće drivere i neke programčiće, pa sam kroz Hirens 9.4 pomoću Acronis True Imagea napravio backup cijelog C: (sistemskog diska), dobivši .tib file sa namjerom da slijedeći puta kada ponovo želim svježi sustav samo napravim restore za par min... Imam 3 HDD-a u kompu, C (sustav+prog), D 200GB (novo skinuto), E (storage)... Danas sam ponovo pomoću True Imagea napravio restore .tib-a na C i sve je bilo u redu, trajalo je svega 2-3min i komp je normalno ušao u restorane svježe windowse... Sada sam naišao na problem što više ne mogu pokrenuti NITI jednu aplikaciju sa diskova D i E (tamo čuvam velike programe koje uvjek naknadno instaliram), znači kada god pokrenem bilo koji .exe ili SETUP file dobivam jednu od slijedeće 3 poruke: Invalid filename, error launching instaler, the system cannot find path specified! Što se tiče ostalih fileova sa problematična 2 diska kao multimedija, to sve otvara normalno bez problema, tako da mi ništa više nije jasno...e da, još da vam kažem, ako npr. neku od tih "nečitljivih"aplikacija sa 2 storage diska copy-pasteam tipa na desktop, tada će instalacija započeti skroz normalno bez ikakvih problema... ako npr. na neki od 2 storage diska sada skinem neki novi program javiti će mi error corrupt instalation detected!, ali ako taj skinuti file kopiram bilo gdje na C (sistemski) bez problema će instalacija krenut normalno...

...evo totalno sam zbunjen, molim pomagajte... hvala...
Rock je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2008., 16:50   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pa ofkors... Uglavnom programi prilikom instalacije se upisuju u registry, ili u sistemske direktorije, stoga nije pametno instaliravati programe na drugu particiju, jerbo nema smisla.
Dakle, znaš što ti je činiti...
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2008., 17:43   #3
Rock
Premium
Moj komp

Ej, ma ne, krivo si shvatio, nisam ja ništa instalirao na drugu particiju, a programe uvijek instaliram na sistemski disk,ovdje govorim o storage programima (znači tipa adobe premiere setup.exe-neraspakiran) kojega tek želim instalirati na sistemsku particiju, znači novo skinuti program kojeg nemam još instaliranog npr. winamp...kad ga pokrenem instalaciju sa ova dva diska, baca mi errore... ovo što govoriš to znam...
Staro 26.12.2008., 18:51   #4
Rock
Premium
Moj komp

Problem riješen

Ovak, ako će nekoga zanimati, greškica je bila u Regional & Language Options,makar sam sve u instalaciji stavio na Croatian, ipak sam zaboravio izabrati Croatian u dijelu Language for non Unicode Programs gdje je po defaultu English, pa zbog toga Win nisu bili sposobni učitati aplikacije koje su se nalazile u folderu koji sadržava naše znakove č,ć,ž,š,đ ili koje su same u imenu to sadržavale, a moj folder u kojemu čuvam programe se zove "Programi i Svašta" pa je ovo š očito bilo presudno...
...znači ako će nekom trebati rješenje je CONTROL PANEL-Regional & Language Options- apsolutno svuda izabrati Croatian-OK-Restart i sve radi...

pozz
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke