|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Temperatura procesora i zaštita
imam asus m2n matičnu i athlon x2 64 dual core procesor na 4600 (clockan na 4800).zanima me općenito ovo,da li postoji neka općenita zaštita koja bi djelovala u slučaju da se moja temperatura procesora i ploče osjetno poveća,npr. na 90 ili što ja znam koliko stupnjeva....ili recimo da ode hladnjak dovraga...da li bi mi se računalo automatski ugasilo,da se zaštiti od eventualnog kvara, ili bi ostao bez proca/ploče...znači banalno pitanje....može li mi netko reći o tom vidu zaštite koju imaju procesori..ili možda i grafičke kartice..imam windows xp service pack 3,..zanima me i još nešto,ovako,da li je štetno za računalo da radi u relativno hladnoj prostoriji (negdje oko 5-10 celzijusa) u kojoj pretpostvaljam ima i vlage...jer eto ja upravo radim u takvom prostoru.. ...ili baš to pogoduje računalu pa imam sobu kao hladnjak..šalu na stranu,ali dakle zanima me i to... U ljetnim mjesecima zna temperatura biti dosta visoka,pa još kada se igra neki zahtjevan FPS dva tri sata, ko zna što može biti.....zato pitam....želim investirati u neko dobro hlađenje,ali dosad nisam imao većih problema...ponekad ljeti temperatura proca dođe do 65-70 stupnjeva ako se igra neki zahtjevniji FPS.....i ako se može vjerovati ASUS PC probeu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možeš u BIOS-u naštimati opciju koju želiš - alarm kod određene temperature, gašenje kompa kod visoke temperature,... Stupnjeve kod kojih će se takva zaštita aktivirati možeš sam mijenjati. Te opcije se obično nalaze u poglavlju 'PC Health' ili slično. Konzultiraj se sa manualom gdje je sve to lijepo objašnjeno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
e kad bi sve to bilo tako jednostavno divno krasno..ali ja imam asus m2n ploču....pa ako znaš kako da to tamo nađem??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|