|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
(riješeno) Epox 9NPA+ Ultra, nece bootati
Dobio sam od frenda komp doma na da mu ga popravim ![]() I vec par dana muku mučim, neće se bootat... Maticna ima onaj post screen i stane na 03 erroru... U manualu pise "Early Superio Init Early - initialized the SuperIO" Pustim ga nekih pola sata i onda zamjenim mjesta rama i stane na erroru 52 --> Test all memory of memory above 1MB using Virtual 8086 mode, page mode and clear the memory Stvar je u tome što je RAM ispravan, stavio sam RAM iz dva ispravna kompa (iz svog i wifi servera) i ista stvar... E da, ponekad se normalno boota i sve izgleda kao da radi, i kada želim instalirati Windowse, stisnem enter kako bi počeo instalaciju na prvom koraku (korak prije "potpisivanja" EULAe") i dođe BSOD i piše "IRQI_NOT_LESS_OR_EQUAL" svaki put, ali jednom mi je bilo i "PFN list corrupted" Ploča je Epox 9NPA+ Ultra, grafa je 6600GT, HDD je od WDa 120Gb, Samsung DVD-RW, napajanje MS 400W, procesor AMD 3000+ te ram 2x512mb (jedan je kingmax, jedan je Twinmos), probao sam i svoj OCZ te iz wifi servera 256mb PQI DDR333 Probao sam grafu, hdd, dvd-rw, napajanje, procesor, sve je ispravno, još ću danas ram stavit u svoj komp, ali kad s ispravnim ramom ne radi, onda neznam di je problem... Očistio sam DIMMove koliko sam mogao, još ću kasnije malo ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
čudno :S Probaj spustiti memoriju na 266mhz i stavi latencije na 3-4-4-8. Takodjer pokusaj odvrtiti memtest pa vidi sta on kaze. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Spustio sam ram na DDR133 jos neki dan, latencije na default, ista stvar... Vidim da ima nesto malo nekim mrvica u DIMMovima pa cu ocistit pa onda probat... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Stavio sam Hirens boot CD u taj komp i odvrtio MemTest86 i normalno prošao... Onda sam stavio PC Check i odvrtio sve testove i sve proslo (osim za USB nije, neznam zasto, mozda jer nijedan usb uređaj nije uključen) i onda sam pokrenuo stress test za RAM i zastekao za 5 sekundi, stavio sam i drugi RAM iz svog kompa s kojeg sad pisem i godinama mi radi i ista stvar... Odvrtio sam jos stress testove za sve ostale stvari (HDD, procesor, DVD-RW) i normalno prošlo, stavio sam da stress test traje 20min... Ništa, izgleda da će sve ovo valjda na prodaju osim ploče, izgleda da je ploča dala svoje ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|