Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2008., 21:45   #1
kagjes
Premium

Datum registracije: Nov 2006
receiver, telka, i jos par pitanja i zelja:)

oke, dakle, krenuo sam malo opremat stan sa multimedijom, i tak uglavnom puklo me da slozim cijelo kucno kino, pa cemo redom:

dakle, prva preporuka koju trebam jest AV receiver. uvjeti su sljedeci:
-da je zvuk relativno kvalitetan i da ima dosta watta (shall we say... 80 po kanalu?)
-htio bih do telke vuci iskljucivo jedan kabl ako je to moguce, hdmi naravno. tako da bi bilo pozeljno da vrsi AD pretvorbu signala i da to moze pucat na hdmi out.
-sljedeci zahtjev je malo kompliciran mozda. zelio bi da, posto cu vjerovatno koristit 4.1 sustav, moze mi "vrtit" ova 4 kako se medni sprdne. ideja je da mogu mijenjat orijentaciju zvuka, tako da mi 2 lijeva postanu 2 prednja, 2 prednja postanu 2 desna itd. mislim da kuzite o cem pricam. ovo, ajd, i nije tolka greda, al bi bilo dosta zgodno. brijem da bi to mogo mozd i softverski nes iskemijat

-zvucnici koje trenutacno iam su par JBL control one i subwoofer od logitechaZ2300. dosad su skupa cist fino sljakali, pa bi za prvu ruku to dvoje trebalo sljakat i s tim receiverom. dakle izlaz za woofer moze bit onaj linijski jer ima svoje pojacalo.
- e da, i da si receiver "pase" s JBLovcima po toj nekoj boji, skladu, stogod vec briju hifi-natici

sljedece, planiram uzet jos 1 par JBLovaca, cine mi se dosta solidnim kino i hifi zvucnicima, pa ako ima neko nes reci u vezi toga?
ovdje bi htio PRVENSTVENO naglasit hifi upotrebu, dakle za glazbu, jer filmove i ne gledam previse, a muziku stalno perem.

koliko dug moze biti hdmi kabl od televizora do receivera? jer planiram "zaobilazit" vrata do televizora preko spustenog stropa?

za telku sam vec preso malo po drugom threadu, pa cu brijem ic sa panasonic plazmom

P.S. e da, ono sto mi je relativno zapelo za oko:

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4030069

hvala i zivjeli
kagjes je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 21:54   #2
kagjes
Premium

e da, zasto to sve?

pa ovako, iam trenutacno racunalo koje stoji okomito na trosjed. soba je pravokutnog oblika, pa bi u svaki kut sobe jedan JBL nastanio. ideja je da dok sam za racunalom, slusam zvuk koji je pravilno orijentiran na racunalo, a kad sam za telkom, da je onda isto i tu pravilno sve postavljeno.

i jos jedno pitanje dakle trenutacno moja grafulja ima 2 izlaza i iam vec 2 monitora. treba mi dakle jos 1 izlaz koji bi isao na telku? to ostvarim sa dodatnom vga karticom pretpostavljam. jel ima tu kakvih problema stvari na koje moram pazit?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2008., 14:55   #3
kagjes
Premium

bump!
sta nitko nis nema iskustava s necim od ovog sto sam naveo? ajde ljudi, trebo bih ovaj tjedan nes rijesit vec
Staro 06.10.2008., 18:58   #4
VulcanRaven
Premium
Moj komp

VulcanRaven's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Nesto mi je jako zapelo za oko... koristit ces 4.1 sustav a gledas 7.1 reciever...

pogledaj ovaj http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4030040 ili jos bolje ovaj http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4030155 s kojim sam imao kontakt i strasan je.
VulcanRaven je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2008., 12:23   #5
kagjes
Premium

hmm, kod tog me plasi da nije neki stariji model, tojest, da li preko hdmi fura samo sliku ili obadvoje? i ne pise nista za AD konvertere i to?
brijem da ovo 7.1 ne dodaje previse na cijeni, a imat nekoliko izlaza slobodnih mislim i da nije neka greda?
Staro 25.10.2008., 19:06   #6
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Što se tiče receivera slobodno si uzmi tu Yamahu 663, imao sam je par dana i stvarno je dobra i ima kaj ti treba, sve u nju a jedan hdmi van i još ti upscale-a signal.
Pogle si još Denona 1708, isto ima HDMI ulaze i izlaz: http://www.denon.de/site/frames_main...detail&Pid=336
U Komtehu je sada na akciji 2190 kuna (sa 3300)

Što se tiče trećeg izlaza jedino kaj mi pada na pamet je uzet matičnu sa onboard grafikom koja ima HDMI izlaz (za AMD AM2 matične sa Ati chipsetom), tada imaš 2 izlaza sa grafičke + HDMI sa matične, ja probao i radi...

Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 25.10.2008. u 19:17.
9800pro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno