|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Eksterni HDD problem
Pozdrav, Rijec je o Western Digitals ekternom disku, spajam ga preko USB-a. Star je 8 mjeseci i izrazito malo koristen. Prije par dana je poceo zezati kad pokusavam prebaciti fajlove na njega. Pocnem prebacivati, krene prebacivati i u 90% slucajeva ne uspije prebaciti sve fajlove. Npr sprenimavam cijelu sezopnu, i nakon nekoliko epizoda onaj progress bar se prestane micati i javi mi se odjednom "cannot find the specified file", iako Nekad zna iskociti i onaj baloncic "delayed write fail". Stvari koje su snimljene prije greske su uglavnom u redu. Problem nikad nije u izvoru, tamo je sve ok, probao sam svasta raditi sa tim fajlovima i nikad nema greske, ukljucujuci i prebacivanje na drugi hard. Sve je pocelo prije par dana sa jednim torrentom od 18 GB. Na nekih 75% mi se pocela javljati "cannot find the specified file" greska, iz cistog mira. Normalno bi se skidao i odjednom ta greska i hard u banani. Jutros je nesto cak i uspio prebaciti i taman kad sam se ponadao da je mozda ok, no kod prebacivanja nekoliko audio knjiga opet ista stvar - samo sam ovaj primjetio cudan zvuk iz harda u trenutku kad progess bar kopiranja stao. Takodjer, nakon par takvih gresaka (nekad i jedna) eksterni hard prestane raditi. Komp ga jos detektira, ali kad kliknem na njega folder koji se otvori je kompletno prazan. Onda moram iskljuciti hard iz struje da se vrati u normalnu, resetiranje kompa ne pomaze. Nisam primjetio problem kad gledam nesto sa harda ili kad sa eksternog prebacujem na fiksni. Ima li neke nade za ovaj hard? Neki program koji bi to mogao srediti? Jasno je i meni da je hard vjerojatno kaput, ali pitam (umjesto da odem sa garancijom po novi) jer imam jedno 250 GB-a na njemu koje bas i ne bih htio izgubiti, a nemam ih gdje prebaciti. Hvala Zadnje izmijenjeno od: flyingfck. 09.10.2008. u 12:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako je pod garancijom nesmiješ ga otvarat. Ako je SATA vjerojatno je samo ispao interni data kabel. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
SATA je, a srecom nisam uspio skuziti kako ga otvoriti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nazalost ne poznam nikog tko ima 250 GB slobodno. No sestra kupuje komp uskoro pa cu pricekati jos par tjedana da se to dogodi. Garancija i tkao traje jos skoro godinu i pol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Dr. Hardware
Datum registracije: Jan 2005
|
Pukni WD hard test sa hiren's boota pa vidi što će reć, makar po navedenom bit će da je hard. A nisi ni reko koji je hard u pitanju passport ili mybook? ako je passport može biti da ti matična ima problema sa strujom na usb ovima pogotovo ako koristiš front panell usb. Probaj prebacit na drugi usb i vidi dal se šta promjeni. Ako ništa drugo sata disk od 250 GB imaš za manje od 300 kn pa ako ti nije previše novaca, kupi napravi backup pošalji hard na reklamaciju i još ti ostane disk od 250 GB =) Sretno!
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|