|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
internet connection sharing
Kupio sam crossover kabel da bi umrežio dva kompjutera.Jedan od tih kompjutera je spojen na wireless net.Pokušavao sam napravit za taj drugi client kompjuter internet conection sharing ali uvijek dodje do limited ili no connectivity.Probali smo na oba komjuter ip adresu automstski(obtain), na jednom kompjuteru automastski a na jednom manualno sam stavio i jos sa na oba kompjutera stavio manuali ali nista se ne dogadja. hvala svima pozzzz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Iskopčaj mrežni kabel iz oba PC-ja. 2. Sve postavke vrati kako su prije bile (IP adrese na auto, makni sharing itd.). 3. Na PC-ju koji ima wireless internet postavi share na tu WLAN konekciju. Time će se automatski IP druge mrežne kartice promijeniti u 192.168.0.1. 4. Opet međusobno spoji PC-je i gotova stvar, ne moraš više ništa dirati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
jer sam jucer ugasio nod i nekakvom da ne kazem -->
![]() ![]() Uzivajte ako mislis na "allow other network..." to sam dopustio, firewall iskljucen, nod izbrisan jer sam mislio da on ima nekakve veze s tim--> jer sam jucer ugasio nod i nekakvom da ne kazem
![]() ![]() Uzivajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam napravio tako da jednostavno bridgeam network konekciju rutera (u tvom slucaju wlan) sa network konekcijom drugog kompa koji u moj ide kablom,adrese svejedno postavio ja rucno ili automatic,radi u oba slucaja
![]() |
#6 |
Registered User
|
reset IP adrese
Kako živim u području koje nema ADSL imam problem sa spajanjem na internet. Sada koristim T-com Web and wakl pristup i htio sam napraviti mrežu da se više nas može koristiti istom karticom bez prebacivanja iz kompjutera u kompjuter. Postavio sam jedan komp. da glumi server, na njega spojio D-linkov Wirelles AP DWL-2100AP, postavio sve postavke i sve ok do trenutka kad trebam prekinuti internet vezu. Tada se resetiraju IP adrese i mreža postaje limitirana i neupotrebljiva do ponovnog ručnog postavljanja IP adrese. Ima li netko ideju što napraviti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|