|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Acronis Image pitanje
Pozdrav Vidim da se vec pisalo, ali me zanima slijedece u vezi Acronis Image-a. Da li je ikako moguce napraviti Image diska a da ne postoji samo jedna particija na tome disku. Naime, disk na kojem bi bio image je 500Gb, a sam image cca 100Gb. U tome slucaju neiskoristeno 400GB harda. Da li mogu sa Partition Magicom, nakon sto je proces cloniranja zavrsen dodati jos jednu particiju. Moze li malo objasnjenje. Koja je razlika kada se radi Backup cijelog PC-a preko Backup&Restore funkcije i image Clone disk funkcije. Unaprijed hvala E. Zadnje izmijenjeno od: ehasanov. 04.10.2008. u 01:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mos naraviti novu particiju. koja je razlika neznam ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pozdrav Hvala na odgovoru. Da pojasnim jos jednom problem. Koliko sam shvatio (ili krivo nesto radim), Clone diska, mogu napraviti samo ako imam jednu particiju, jer ako napravim dvije i pokušam preko funkcije Clone disk, on mi automatski napravi samo jednu particiju na tom drugom disku. Kloniranje mi je uspjelo (bar se nadam), ali me zanima da li na tom disku na kojem mi se nalazi samo jedna particija sa image-om (cca 100Gb), mogu pomocu partition magica kreirati jos jednu particiju (ostatak diska cca 400GB) i da u slucaju nedaj boze havarije taj image bude OK, tj zelim koristiti ostatak diska, ali da Image bude na drugoj particiji. Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Pozdrav Sto mi je onda pametno napraviti, jer mi je glupo da mi ostatak diska zjapi prazan. Mislio sam da mogu imati image diska na jednoj particiji harddiska za backup, a na drugoj nesto drugo. Da radim backup preko funkcije backup/restore? (ona kreira nekakav file), jedino u tom slucaju ne znam da li sam time obuhvatio sve kao i sa funkcijom clone. Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mozes na istom disku imati image pojedine particije, ili pak image cijelog diska iskrcati na drugi disk. Isto tako, image diska su datoteke koje mogu ici bilo gdje, ne traze zasebnu particiju.
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Pozdrav i hvala na odgovoru. Naravno da image nije na particiji istog diska kojeg sam klonirao. Sada cu pojednostaviti ![]() Imam disk A (raid 0)koji zelim klonirati na disk B. Acronis mi kod Cloniranja dozvoljava samo jednu particiju na disku B. Napravio sam image diska A na disk B. Sada me zanima da li smijem napraviti na disku B jos jednu particiju i na nju spremati podatke, jer mi zjapi prazmo 400gb. Eto, nadam se da je jasno pitanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo mi se cini kao da je klonirana particija, ne disk...
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pozdrav Jos malo informacija ![]() Klonirano je sve, tj DISK A, a prilikom kloniranja, mislim da sam stavio postavku "proportional". Nakon kloniranja, uredno mi je kod bootanja Win napisao da je sve OK. Znaci, cijeli disk A je kloniran na disk B. Disk A (RAID 0, 320GB+320GB,), DISK B 500GB Velicina image-a cca 100GB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
a
mogu pomocu partition magica kreirati jos jednu particiju (ostatak diska cca 400GB) i da u slucaju nedaj boze havarije taj image bude OK, tj zelim koristiti ostatak diska, ali da Image bude na drugoj particiji. mozes |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
Kako misliš pribacit 640GB na 500GB?
![]() |
#13 |
Registered User
|
Pozdrav Znaci, nakon kloniranja, kada izaberem disk B, vidim potpuno istu strukturu file-ova kao na disku A. Sve potpuno identicno, kao da sam prekopirao sve direktorije sa diska A. A odgovor na pitanje, kako mogu prebaciti 640Gb na 500GB, je da ne radim image potpuno napunjenog diska. Zauzeto je cca 100GB na disku A, ali sada sve savrseno radi pa bih volio imati image. Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
Acronis nekad zna zajebavat s resizeom particije s veće na manju. Ne kužim onda u čemu je problem jel moš dignit sistem s diska B?
![]() |
#15 |
Registered User
|
Pozdrav Nisam jos pokusao dici sustav sa diska B, malo me prpa ![]() Poanta cijelog subjecta je da li nakon sto sam napravio image diska A na disk B, mogu na doticnom disku B dodati jos jednu particiju (na koju bih spremao odredjene podatke) i u slucaju havarije DISK-a A, uspjeti podici sustav sa DISK-a B. Vidim da su neki odgovorili da smijem napraviti jos jednu particiju na DISK-u B, pa cu to i pokušati napraviti. Hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
*ebo sebe, ako ja kužim o čemu se ovdje radi. Čitam i čitam, ali ne mogu nikako shvatiti. Idemo polako... Imaš stari 640 GB disk čiji sadržaj veličine 100 GB želiš prebaciti na novi 500 GB disk i usput napraviti još jednu particiju, jesam li u pravu? Ako je tako, odaberi lijepo clone opciju, ručno odredi veličinu particija tako da na kraju diska (ili gdje već želiš) ostaviš slobodan prostor za novu particiju (unallocated space). Kad kloniranje završi, u Disk Managementu dodaj tu još jednu particiju i formatiraj je. Sad se opet vratiš u True Image i napraviš image sistema ili čega već na tu novu particiju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Pozdrav Dobro si shvatio ![]() Napravio sam upravo ono sto si rekao. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
a
a bas ajme! ako si struka tj konpresira jednu cilu particiju recimo c: i dobija si 100gb ma sta ce ti jos nekakvi bekapi od bekapa pa opet bekap di ti radis u nase??? kad padne sistem stavis lipo akronis dignes njegov sistem i onda svoj i to ti je to..imas sve ka sta si ima prije dobro mislis sta si zamislija i sve je to moguce napravit ja se sa tin programom koristin evo ce 3god i jednostavan je za popizdit |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Pozdrav Malo sam pobrkao image i kloniranje ![]() Nemojte zamjeriti ipak sam radio dvije nocne za redom. Ali sada je sve jasno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|