Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2008., 19:39   #1
SeOS
Premium

SeOS's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Router pogodan za download sa dc++, torrent-a, edonkey-a

Unaprijed se ispricavam onima kojima ce smetati ova tema posto se ovakve teme postavljaju svaki drugi dan, ali ja jos uvijek nisam shvatio sto trebam gledati kod odabira routera.
Na nekoliko mjesta sam procitao da router mora sadrzati nekakve standarde koji omogucuju lakse koristenje sa programima tipa dc++, edonkey i torrentima. Koji su to standardi?

Situacija je ovakva; Imam bnet internet i 3 laptopa. Htio bi ih povezati tako da su u lanu i da svaki laptom moze koristiti internet i ako ona ostala dva nisu ukljucena s tim da ne moram rucno resetirati modem kako bi taj laptop dobio svoju ip. Za tako trebam router? Te laptope cesto koristim za download podataka preko torrenta i htio bi nekakav router koji nece zahtjevati da se svaki puta nesto podesi. Moze preporuka iz HGspota, Ve-mila ili Links-a?

EDIT; Treba biti wired.
SeOS je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2008., 20:23   #2
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor SeOS Pregled postova
Unaprijed se ispricavam onima kojima ce smetati ova tema posto se ovakve teme postavljaju svaki drugi dan, ali ja jos uvijek nisam shvatio sto trebam gledati kod odabira routera.
Na nekoliko mjesta sam procitao da router mora sadrzati nekakve standarde koji omogucuju lakse koristenje sa programima tipa dc++, edonkey i torrentima. Koji su to standardi?

Situacija je ovakva; Imam bnet internet i 3 laptopa. Htio bi ih povezati tako da su u lanu i da svaki laptom moze koristiti internet i ako ona ostala dva nisu ukljucena s tim da ne moram rucno resetirati modem kako bi taj laptop dobio svoju ip. Za tako trebam router? Te laptope cesto koristim za download podataka preko torrenta i htio bi nekakav router koji nece zahtjevati da se svaki puta nesto podesi. Moze preporuka iz HGspota, Ve-mila ili Links-a?

EDIT; Treba biti wired.
Imaš sticky,umrežavanje računala.ugl na moj kasdi su 2 kompa,neovisni,al na istu foru idu i 3 kompa.
Kimi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2008., 21:30   #3
SeOS
Premium

SeOS's Avatar

Citiraj:
Autor Kimi Pregled postova
Imaš sticky,umrežavanje računala.ugl na moj kasdi su 2 kompa,neovisni,al na istu foru idu i 3 kompa.
Procitao sam to. Ivor je imao problema sa DC++, al iskreno da ti kazem tesko mi je bilo sto shvatiti iz tog teksta jer dosad jos nisam ni vidio kako taj router izgleda uzivo, a pogotovo njegove postavke. Pa bi molio nekoda da mi ukratko kaze koje standarde trebam gledati (njihove kratice) ili jos bolje da mi kaze sto da uzmem u trgovini (HGspot, Ve-mil, Links) pa cu onda dalje nekako namjestiti.
Staro 09.09.2008., 00:13   #4
SeOS
Premium

SeOS's Avatar

Evo, nasao sam jednu torrent friendly router listu;
http://www.torrent-searcher.com/torr...t/router-list/
Oglasni prostor
Oglas

Oglas