|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Kao što se i iz siga vidi, radi se o Sapphirovoj 9600XT i Zalmanovom pasivnom cooleru ZM80C-HP. Kanim ugraditi na grafu još i pasivne hladnjake za mem, radi boljeg OCa. Gledao sam po netu i ponuda ze to je vrlo mala i izbor mi se sveo na Coolermasterove bakrene pasivce koji su inače namijenjeni ugradnji na RAM. Kanio sam po 2 zajedno zalijepiti i onda ih montirati na mem na grafi. Što znači da mi za 8 chipova na grafi treba 16 tih malih pasivaca. Cijena jednog kompleta od 8 kom je cca 46kn što znači da bi trebao izdvojiti 92kn samo za njih. To mi se čini dosta kn za tako nešto. Znam da se može i od nekih starih coolera za P1 i sl. izrezati pa i njih montirati, ali zanima me koji je najbolji izbor od "tvorničkih", a ne "uradi sam". Vidjeo sam da novi model Zalmana, revizija D dolazi sa pasivcima za mem, pa jel se i njih može negdje odvojeno kupiti i jel bi oni stali pod C reviziju. Problem je u tome što sa jedne strane ne smiju biti viši od cca 5mm, a po tome oni od CoolerMastera pašu. Ovo mi je dosta hitno, pa bi cijenio i HITNE odgovore ![]() Zadnje izmijenjeno od: DrTom. 03.08.2004. u 21:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
ne kuzim zasto bi ljepio 2 skupa:confused: neznam koji tip memorije imas ali dovoljan je jedan pasivac po cipu.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Učini kao ja : prodaj ZM80C i kupi ZM80D. Dobijaš jako dobre aluminijske pasivce koji idu uz zalmana kao saliveni. A i kombinacija plavo/srebrno je ultra cool ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Inace, DrTom, sta ce ti 2 pasivca po chipu? Jedan sasvim solidno pokriva
![]() |
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Hladnjaci su jako uski pa treba stavit 2 po BGA čipu da bi ga cijelog pokrili, tako je kod mene, memorija se grije ko luda i na defaultu (2.8ns Samsung) , 9600PRO ima 2.7V po defaultu, dok 9600XT ima 2.5V po defaultu , možda se zato griju ko ludi...
![]() |
#7 |
Resistance is futile
|
Kao što je več netko rekao, čipovi su dosta veliki i moram stavljati po 2 kom na svakoga, jer se dosta griju. Kupio sam te Coolermasterove i budem ih večeras montirao. Pošto u Linksu nisu imali 2 kompleta bakrenih uzeo sam jedne bakrene i jedne aluminijske, pa mi sad recite da li je bolje staviti na svaki čip kombinaciju 1-1 ili 4 čipa Cu i 4 čipa Al pasivnjaka. @Sky Razmišljao sam i o tome što si ti rekao, ali ipak mi se nije dalo zezati sa prodajom i ostalim glupostima. Pitao sam dečke iz Linksa da li ima za kupiti i posebno te pasivce koje dobiješ uz D reviziju. NEMA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Stavi barene pasivce na onu stranu grafičke na kojoj je veći propuh, aluminij bolje raspršuje toplinu pa mu ne treba veliki airflow, dok je bakar jako ovisan o protoku zraka...
![]() |
#9 |
Guest
|
E, DrTome, nikad od tebe Ferengija... ![]() Ako hoćeš, možda ti mogu naći kupca, samo mi reci cijenu za koju bi bio zadovoljan sa prodajom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Resistance is futile
|
@Sky Ma ne kanim ga prodavati. Več sam kupio te male pasivce i stvar je rješena, nego kad se toliko nudiš da mi možeš naći kupca, pronađi mi ga za CoolerMastera JET 7. ![]() A ovo vezano uz Ferengije, pa više mi se sviđa pristup Borga ![]() Ako ti imaš npr. X800, zašto da ga i ja nemam zajedno sa tobom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Pronađi ga ti meni za Volcano 9 ![]() Baš smo killer i ja jučer razgovarali da zašto mu nisam rekao da prodajem C verziju, pa sam mislio ako ćeš ići prodavati... Dobra je ova sa Borg pristupom, lol ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Resistance is futile
|
Ovo je za popizdit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stavio sam pasivce na mem i to na 4 čipa Al, a na ostala 4 Cu. Izvrtio sam u onom ATItool da mi nađe max mem, i dobio sam par MHz. Ali sada ono glavno, pokrenem ja tako GP4 i krenem malo voziti utrke kad ono sve ful usporeno, trza, jedva da ide. I ubrzo nakon toga restart. Mislio sam slučajno, pa probam ja opet, ali ista stvar. Uđem u opcije da mi sam odredi framerate i prije mi je bio na high postavkama oko 50fps, a sada jedva 20fps ![]() ![]() Otvorim kućište i pipnem prstom, kad ono pasivci na grafulji full vrući. Izgleda da oni pruzmu toplinu na sebe, ali imaju problem kako da ju dalje predaju okolini. U nedostatku pribora bio sam prisiljen montirati onu zujalicu koja dolazi na NB na Abitici bočno na Zalmana da mi malo puše po tim pasivcima, ali i dalje je to nepodnošljivo. Pa zar je moguće da je bolje da grafulja nema te pasivce nego da ih ima. Izgleda da ću ih morati skinuti jer ovo nije normalno. Ni u jednoj igri ne mogu postići rezultate ni približno onima kada nije bilo pasivaca, a kamo li još i veće! HELP!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Šta si koristio za ljepljenje pasivaca? Ako si koristio epoxy dvokomponentno ljepilo, da nisi slučajno stavio preveliki sloj, pa toplina teško prelazi na pasivce. Da li su pasivci vrući na dodir dok recimo vrtiš neki bench?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Resistance is futile
|
Ma oni već dolaze sa nekim termalnim naljepnicama, koje ih i čisto solidno drže da ne otpadnu. A između svaka 2 koja sam stavljao na 1 čip sam stavio AS keramik. Mislim da nije uopće problem u tome, jer već sam ranije napisao da su pasivci FULL vrući na dodir, što znaći da dobro preuzimaju toplinu, ali je ne prenose dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Povećaj strujanje u kučištu. ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|