|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
valjda su windowsi ...
Evo ovako. Ja se jutros dignen i upalin pc. Prvo sta mi je cudno je da nema zvuka. Prova san nekako enableat, ali sve se cini uredno postavljeno. Gledan zada - zvucnici ustekani. Sad odjednom ni mis ne radi (nece strelica da se mice). Resetam pc kad ono nista. Na monitoru pise da nema signala. Pogledan grafu - sve uredno. Resetam CMOS i kaze da ima checksum error (nisan siguran jesan li pravilno napisa). U biosu loadam optimised settings i sve se digne normalno. Dalje se lodira windows i nakon loada se pc restarta. Iduci load windowsa traje u beskonacnost (znaci samo se vrti load slika i nista se ne događa). Iden u safe mode restoran pc na prije 2 dana i opet isto - znaci windows se u normalnom modu ne dize. Sad se valjda pitate sta san to jucer radia. Odgovor je nista. Pc je radia cili dan ka i obicno: Slusa san muziku i igra cod 4. Temperature u standardnim okvirima, nista mijenjano u postavkama windowsa, nisan can ni nista s interneta skida. Sad san u safe modu pa ako van nije problem provaj te nesto smislit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nulto -provjeri SVE kablove u stroju (izvadi i opet uštekaj) posebno od diskova... Prvo - probaj s drugom baterijom na ploči, znam da su ljudi imali par puta stvarno bizarne ispade radi beterije... Drugo - (ako prvo ne pomogne) presloži ramove po utorima i istestiraj sa memtestom iste, eventualno neki live CD pa bootati Ubuntu ili sl da vidiš kako on izgleda... Treće - (ako drugo ne pomogne) pikni malo napone za jedan do dva "stupnja" gore dakle tipa proc sa 1.25 na 1.27 ili kolko ti već je minimalni pomak i to za SVE ključne djelove dakle i CPU i čipset i ram... Četvrto - ako sve ne pomogne pločaje zrela za reklamaciju...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
0 i 2 napravljeno i sve valja. 1 - jel moze baterija od bilo kojeg compa ? neman nijednu u sebe ali provat cu nabavit. Kakve veze bi tribala imat ploca s tim ? Obicno kad iman problema s plocom ili bios postavkama ni ne dođe do loada windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Može bilo koja baterija tog napona i veličine (da se može stavit u ležište), čak teoretski nemora nužno ni biti iz kompa/za komp jer mislim da se i drugdje koriste takve baterije ali one su i tako po tipovima pa ćeš je tako i naći... ![]() A kakve veze imaju windowsi sa checksum errorom? ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
Neman pojma. Checksum je neki kod prodiv gresaka u biosu, da se ocuvaju postavke. BTW yedwy hvala na pomoci EDIT: UPDEJT: Najnoviji simptomi su smrzavanje biosa 2 puta zaredom. SAd se vise ne dgađa. Nasa san bateriju iz jedne stare a socket ploce i stavia tamo. nista se nije dogodilo. Monitor ne dobiva signal. Vratia staru - opet checksum error. loada optimizirane vrijednosti u biosu i Windows se diga normalno. To najvise mrzim kad nesto proradi bez ikakvog razloga !!! Zadnje izmijenjeno od: kundak. 22.07.2008. u 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Možda se samo temeljito CCMOSao od te zamjene baterije, čudno mi je da nije radila sa Sckt A ploče, mislim da bi trebale biti iste, možda je i ona prestara a možda nekaj drugo ne valja, ako se i dalje bude javljalo ipak probaj negdje nabavit novu bateriju i ono odozgo je na snazi, ako i nakon toga nebi radila - pravac servis...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|