|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
problemi Norti vs Preski
Na kompu sam ima instaliranog Nortija 2,8 Ghz soc 478. OS Win 2000 NT Pro. kupljeni. Asrokova plča sa 800 FSB-a(Preskot redi). Nije bilo stabilnijeg koma. Nabavija polovnog Preskija 3,2 Ghz. Utaka ga, u biosu ploče podesija sve na Auto, počeja je dizati Windovse i ja sve prekinija jer san ga montira bez hladnjaka. Nakon montaže hladnjaka digne windovse i kad se triba otvoriti glavni meny sa ikonama pojavi se plavi ekran. Poludija san. Otiša u bios ploče ona sve pripoznaje i preskota i hard i memoriju samo neće da digne windovse. piše error ineacisibele_boot_device. Prova san butati sa CD-a ali opet isto. Vratija san nazad mog nortija ali opet ista stvar. Daj pomognite ako tko zna što se dešava. Na HDD-u su mi pusti dokumenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
cek ti si preskota upalio do windowsa bez hladnjaka na njemu?? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Reset matične si napravio? A da probaš hard zataknuti u neki drugi komp... Ovo s paljenjem kompa bez coolera je odličan potez moram priznati. Po svojoj njubi pretpostavci (pošto sam relativno nov forumaš) rekao bih da je ovo potez za M&D... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
..a i uz ovu "akciju bez coolera"..glupo je što si uopće išao drkeljati po hardwareu dok imaš na disku dokumente. Backup, backup, backup.
![]() |
#7 |
Premium
|
Dobro da budem iskren stavio sam zalmana ali nije radio, te sam odmah nakon podizanja windowsa ugasio računalo. Da je crkla ploča vjerovatno ne bi ništa niti pripoznala, niti procesor a niti HDD, niti memoriju tako da ne znam što se događa. Stavio sam kasnije hladnjak od nortija i on proc hladi od 57-60 stupnjeva to vidim u Biosu ploće, ali windowsi se ne podižu počinje normalno i nakon toga se pojavi plavi ekran. Kad uđem u safe mode događa se ista stvar ali pojavi se natpis da fali jedan dll. Što da radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
AKo se proc diže do windowsa nije mu ništa od topline bilo, da je pregorio od toga gledao bi mrak na ekranu, ja bi rekao da je nešto s pločom ili ramom, CCMOS, preštekati module, provjeriti naponske konektore i PSU (probati i drugi PSU svakako jer Preski troši ipak više struje a možda je prešlo crvenu crtu) i na kraju ako ništa ne pomogne - sve u smeće...
![]() |
#10 |
Premium
|
Sve što ste napisali, u pravu ste, ali tolio sam puta minja procesor, ne smo na ovom već i na drugim računalima koja imam ili sam imao da sam smatrao da će sve biti ok. Uvijek sam radio da bi bar dokumente snimio na CD-ove. Evo upravo sam neki dan nabavio eksterni HDD da pribacim dokumente ali nisam to napravija. Prvo skinut ću ovaj HDD i staviti neki manji što imam i pokušat instalirat windowse, ako to prođe onda je sve u redu sa pločom pa ću dalje. netko mi je rekao da probam sa Live distribucijom Linuxa, šta vi mislite? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
A vrlo je jednostavno, Inaksesible but divajs je HDD vjerovatno. Inace, Intel P4 je gotovo nemoguce spalit jer svaki ima onaj gornji level za gasenje kad dostigne 85 celzija. A znamo dobro da na 85 celzija jos ne gori ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Dogodilo mi se dva puta da kad sam restarto komp na gumb usred dizanja windowsa moro ponovo formatirat i dizat novi sistem. Pretpostavljam da je i tebi isti slucaj...
![]() |
#15 |
Premium
|
Stavija san manji HDD stari od 10 GB ali koji je u dobrom stanju i bez ikakvih problema instalirao Windowse. Znaći ploča, procesor su uredu. Čak i ovo napajanje zadovoljava Preskija. Sad još moram instalirati drivere za ploču pa ću vidit šta dalje. Mislim da na onom starom HDD-u fali neki dll za podizanje windowsa. E da Skinuo sam dokumente sa HDD-a koji nije diza Windovse. Utaka san ga kao slave na drugom računalu i pripoznao ga je, tako da san na eksterni disk kopira svu dokumentaciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|