Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.06.2008., 10:08   #1
T0X1C
n00b

T0X1C's Avatar

Datum registracije: May 2004
Forceware + 4GB Ram

Evo jednog zanimljivog problema, dosad sam furao komp sa 2 GB-a memorije i 8800GTS 320, sve je radilo savrseno, i sad sam nabavio dodatna 2 GB-a memorije i stavio ih unutra, prilikom boota sve prodje normalno, ali kad udje u windowse pojave se artefakti svugdje po ekranu, sve do ulaska u neku igru komp radi (s tim artefaktima) ali cim udjem u igru zablokira i nemam mu spasa osim restarta.

E sad, prvo sam misli da je problem s memorijom medjutim isprobavsi sve moguce kombinacije (i memtest) ispada da do memorije nije vec do usranih nvidijinih drivera, malo sam gleda po netu i ispada da nisam jedini, medjutim svima kojima se dogadja isti problem dogadja se samo na Visti 32, dok je meni ovakvo stanje na bilo koje os-u i na XP64 i na Visti x64.

Ako itko ima bilo kakvo rjesenje nek pomogne jer sam lud, komp radi s 2 GB, i sa 3GB-a ali cim ubacim cetvrti nema boga, e da i nije slabo napajajanje i to sam istestira, u biti sve radi savrseno s 4 Gb-a sve dok ne instaliram Forceware drivere (i njih sam isproba od neke verzije 169 do 177.35 ni to nije pomoglo).

Kopao sam po biosu, dizao tamjminge memorije i spustao brzinu na 667MHz ali ni to nije puno pomoglo jer ulaskom u windowse ista prica artefakti i crni ekran pri ulasku u igre...

Aj ljudi pomagajte ide mi na k*rac gledat 3GB-a u single channelu.
Btw. i sad sam na Visti x64 sa SP1 i svim updejtovima ni to nije imalo nikakvog efekta
T0X1C je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2008., 18:56   #2
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
probaj nekako nabavit 2x2GB i onda tako isprobaj pa javi rezultat
maX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2008., 17:12   #3
T0X1C
n00b

T0X1C's Avatar

Datum registracije: May 2004
Nazalost nemogu nabavit 2x2GB-a ali malo sam citao na netu, ima par ljudi koji su i to probali a nije pomoglo...

EDIT:

Samo da javim da je problem jos tu, ali sam ga olaksao malo
Pomocu bcdedit set /removememory 1024 iz command prompta sam Vistu ogranicio na 1GB RAM-a manje i onda stavio cetvrti stick, sada se boota sa 4GB-a u Dual Channelu dok Vista samo vidi (i radi) sa 3Gb-a, zasad sve radi ok, probao sam dizat i manje memoroje ali moram maknut minimalo 1GB da bi radilo...

Eto, barem nesto

Zadnje izmijenjeno od: T0X1C. 30.06.2008. u 20:25.
T0X1C je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno