|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
koja ima veliki enter?
ako netko slučajno zna koja tast od ovih modela na našem tržištu ima veliki enter? http://www.optimum-online.hr/detalji...-keyboard.aspx http://www.optimum-online.hr/detalji...jqd-00013.aspx optimum radi do 14h, tak da nemrem ovog trena do njih, A ZANIMA ME! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
mislim da Visaž ima Sidewindera pa ga upitaj
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nije striktno on topic ali cisto iz znatizelje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
stvar navike, ispočetka su sve tipkovnice imale veliki enter i tko je naviknuo tipkati onda na tome...tek kasnije su počela multimedijalna/game i slična tipkala izlaziti, gdje su rezali enter, premještali slova itd. I nije samo stvar u veličini entera, tu je i smještaj slova na koji se netko naviknuo, ja npr. tipkam skoro 15 godina tako. Mogu na svakoj otipkati nešto, no the tipkovnica je ona s velikačkim enterom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
pa nije baš. i prije 15 godina je bilo tipkovica sa smanjenom Enter tipkom ali ne znam koliko su bile česte kao danas. ili su možda bile zastupljene u jednakom broju ali kompovi nisu bili tako rašireni pa nije ljudima bilo čudno. mene recimo više iritira što su Del tipku stavili cijelom dužinom a Ins pomakli na mjesto PrtScr
![]() |
#10 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Logitech 510 ima veliki enter tako da vjerojatno i 110 ima isto takav jer razlika je vise manje u LCDu. BTW HR slova/layout su samo naljepnice koje se s vremenom izlizu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imam Microsoft Digital Media Pro Keyboard tipkovnicu s odrezanim enterom i moram priznati da sam grdo pogrijesio, uopce mi je zao kaj sam kupio to smece s odrezanim enterom. Jeste da svremenom "naviknes" kada sporije tipkam. Al kada brze tipkam onda mijesto entera otipkam tipko Ž. Tak da kad najdem para kupit cu normalnu tipkovnicu s normalnim enterom, inace tipkovnica je multimedijalna ima hrpu ocpija i sve sljaka, al taj odrezani enter prvih 6mj. napio mi se krvi, tak da vise nikad s odrezanim enterom jer sve druge tipke pogodim bez gledanja, a enter pogadam ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Nisam bas siguran u to. U doba 386-ice imao sam onu staru IBM-ovu klik tipkovnicu i ako se dobro sjecam imala je bas ovakav "mali" enter o kojem se sada prica. Stvar je u tome da se ne radi o "odrezanoj" ili "skracenoj" enter tipki nego o drukcijem obliku. Jer iako "veliki" enter zauzima 2 reda, on je uzi i potrebno je vise ispruziti prst da bi ga se dohvatilo. Meni je recimo nekako korisnije da mi je enter blizi prstu nego slovo Ž ali to vjerojatno ovisi o stilu tipkanja. Vecina ljudi dok tipka ionako podigne cijelu ruku i okine po enteru sa bar 2 prsta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
E to bi po meni bio veliki enter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
ma samo da je enter u dva reda, njegova veličina sad otom-potom... inače tipkam ž ko manijak i strašno smeta u radu pošto ne gledam u tastaturu dok pišem + kad mi treba taj ž onda moram zujat u tastaturu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
imao sam nekoliko tipkovnica ( 20ak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
moja filozofija je da 'ardver služi meni, a ne ja njemu... ako već ~15 godina kucam po velikom enteru, onda nema smisla da uzimam nešto šta mi (privatno) ne odgovara tim više što je tržište veliko i imam odabir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
nikada tipkovnicu s malim enterom ne zelim, 500kn tipkovnica i da se moram *rkat s njom zbog entera, ma da nebi radje fino izvucem svoju finu windows certified s zicom zamotanom ko ona od telefona i ozezi ja bi reko da g110 ima veliki enter, gugl samo takve slike s normalnim enterom izbacuje e sad side x4 po guglu je s malim u velikoj vecini slucajeva mos se nadat da ima veliki enter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
to će biti posebna napomena kod kupovine... mimo ostalih 20 stvari - AKO MI UVALITE MALI ENTER NE PLAĆAM RAČUN ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|