Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.05.2008., 09:57   #1
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Kasda

Imam Kasdu koji je spojen na komp preko lana i kad upalim komp ne upali se lan lampica na Kasdi niti na ploči ne svijetli lan.U Win Xp SP2 ( stavljao sam ih par puta) mi piše da je kabel isključen.
Onda idem u Network Connection i par puta moram isključiti i uključiti mrežu i onda zasvijetli lan na Kasdi i dalje sve radi normalno.U kabelu nije problem, spojeno je preko bridge moda, pošto je kasda adsl modem a ne ruter.
U čemu bi mogao biti problem.
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 11:43   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Vidi jel ima noviji driver za mrežnu. Ako nisi koristio kakav tweak program pa da je on prčkao po registryju, kad jednom postaviš mrežnu na Enable tako bi trebala i ostati.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2008., 11:49   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A jesi provao reinstal drajvera od mrezne? Kazes i sam da trebas par puta iskljucit/ukljucit mreznu da proradi..

EDIT:Nikky me stiga..
Staro 16.05.2008., 12:11   #4
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vidi jel ima noviji driver za mrežnu. Ako nisi koristio kakav tweak program pa da je on prčkao po registryju, kad jednom postaviš mrežnu na Enable tako bi trebala i ostati.
Stavio sam i novije drivere za mrežnu, ali se isto događa. Nisam koristio nikakav program za tweak.Windowsi su friški.
Mreža ostane na Enable tu nema problema, zato mi napiše ispod da je kabel unpluged ali niti na ploči iza ni na kasdi ne svijtli lampica za lan.
Staro 16.05.2008., 12:14   #5
Berax0r
Registered User

Berax0r's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Izgleda da je nešta do kasde. Neprima signal ili nešta.
No ipak kada se pogleda može biti i do mrežne. Najedostavnije odi do frenda sa kasdom i probaj.
Berax0r je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 12:28   #6
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Citiraj:
Autor Black Knight Pregled postova
Izgleda da je nešta do kasde. Neprima signal ili nešta.
No ipak kada se pogleda može biti i do mrežne. Najedostavnije odi do frenda sa kasdom i probaj.
Probao sam kod frenda,ali kod njega svijetli lan cijelo vrijeme i kad je komp upaljen ili ugašen i tamo kasda radi normalno.Kod mene kad ugasim komp ugasi se i lan na ploči (to sam več pitao vlasnike ploče kakvu i ja imam da je normalno da gasi lan) i onda kod paljenja ne skuži kasdu.Posudil mi je frend Siemens ruter ne znam točno koji ali na pol sata i kužila ga je ploča stalno.Problem je u tome da nekad skuži kasdu a nekad ne ( večinom ne). Sad dali je problem sa mrežnom ili kasdom stvarno ne znam.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno