|
![]() |
#1 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Samsung T166 500Gb
Evo potaknut pohvalama na forumu, te kako imam premali hard doma, skočio danas u Links kupit dotičnog. Kako sam tek sad pogledao na Samsunghdd sajtu ima tih T166 od 500Gb jedno 4 modela. Nebi ništa rekao, ali dva se ističu po Data Transfer Rate / Media to/from Buffer(Max.)=175 MB/sec. Normalno da moj ima 135 MB/sec (kako je specificirano na ova druga dva modela). Ono što mene zanima je u čemu je štos i koliko utječe na stvarne performanse (ne hebe me baš previše sintetika), te dali su ti modeli isti i cijenom na našem tržištu, jer ako su ovi drugi skuplji, nemam se namjeru bunit. Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
I-kak si zadovoljan sa tim Zamzungom? Buka, grijanje, perfomanse...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
|
Osjetno brži od mog starog maxtora (ovako na oko), temp po programima negdje oko 30-35, a buka? Tja, starog maxtora nisam u stanju čut, ovog čujem, al nije da jako rošta. Pazi čujem ga, iako sam ga stišao preko aam, i preko 2 8cm glacialteh venta, koji se vrte na 12v. Doduše moj stari maxtor je jedini disk kojeg ne čujem, a i nisam baš FKT član ![]() Slobodno javi ako ti treba kakav skrin iz hdtach ili sl. programa.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
susjedi sam preporučio da uzme samsunga od 400gb u linksu. nije ga bilo i uzela je 320GB sata i usb ladicu za nj. moram reči da sam ostal zadivljen da je stvarno tiši od ovog mojeg 250GB modela one starije generacije, 2504c mislim da je moj model. kopiral sam joj muziku sa svojeg kompa i moram reči da se ladica ni nakon 3-4 sata nije ugrijala, bila ja mlaka. Uglavnom, da si kupujem disk, moj izbor bi bio opet samsung.
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() EDIT: Izgleda da ovaj everest ne pokazuje temp bas dobro - Maxtor je na 38, a Samsung na 30 - kaze HDtune. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Trebo si uzet WD AAKS, jel tak SRV ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Nakon cca 20 min mi se više nije dalo čekat (hebiga to traje na disku od 500Gb), pa evo što javlja hd tune za temp: ![]() Uzmite u obzir da na njemu na glavi sjedi maxtor od 40 Gb koji je sve samo ne hladan ![]() Odmah po uključenju ventova javlja 35 stupnjeva za samsunga, za maxtora 40. U normalnim uvjetima disk je pod prstima hladan, dok se maxtor u roku od 5 min pošteno oznoji. Evo još i hdtach i hdtune benchevi: ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 25.10.2007. u 22:46. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() |
#12 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
tnx za info dečki ![]() Gruntam si između tog Zamzunga i WD-a...opet mi je pofalilo mjesta pa moram kupovat novi ![]()
![]() |
#16 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#18 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Iz iskustva mislim da je Samsung kocka kad je u pitanju tišina. Zasad su mi svi AAKS WD-i bili vrlo tihi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja sam uzo samsunga T166 320Gb i što se tiče temperature u istim uvjetima je cca 10 stupnjeva hladniji iod starog WD-a. A za glasnoču nemogu reći da je tih, sa neta skidam cijeli dan i nije baš tih, čuje se pa razmišljam o stavljanju zvučne izolacije.
![]() |
#23 |
Premium
|
Vjerojatno nije. Sad kad mi je komp ionako van sobe sam vratio AAM na default, seek se zbilja cuje kad stanem pored kompa. Nisam ni znao koliko je AAM smanjio buku jer sam istog dana kad sam kupio disk smanjio AAM na min ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
E sad, svi bi htjeli da se kod loadiranja podataka s diska nemora pomicati glava, da se ploče nemoraju vrtiti velikom brzinom itd ali to će tako ostati, još najmanje 5- ako ne i više godina dok ne počnu stizati solid state (bez pokretnih dijelova) diskovi vrijedni pažnje (GB/brzina/cijena omjer) inače ako čitate malo po wiki saznat će te da se u zadnjih 20god nije dogodio nikakav bitni pomak u tehnologiji diskova, osim sto su se prostori povećali, brzine su iste/slične u diska od 8gb i onom od 1TB.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
Kako se nije dogodio? Jedino je isto da se sastoje od ploča i glava... ![]() SSD diskovi se proizvode već jedno vrijeme, ali su preskupi (kao i sva nova tehnika) i trenutno još nisu ništa brži od klasičnih HDD-ova, a i kapacitet im je premali. Jedina im je prednost u skoro nikakvoj potrošnji energije, nikakvom zagrijavanju i buci.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
NCQ mi ne znači ništa, benchovi su mi dali manju brzino dok mi je to bilo iskljuceno nego ukljuceno. A na kraju krajeva, to je razlika par mb/s, da je razlika 10-15mb/s onda bi već o tome razmišljo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
EMP moderator
|
NCQ nije za to... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Ti diskovi ni nisu tome namijenjeni, kao ni NCQ. I jedno i drugo povecava IOPS, sto je bitno vaznija stavka od sekvencijalnog citanja i pisanja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|