|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
HP 6820-je li optimalan izbor za 17˝ ?
Nakon što sam pročačkao forum, HP 6820 mi se nameće kao najbolji izbor u klasi 17˝. Uzeo bih svakako sa 2 GB memorije. Vrlo je povoljan, nije pretežak (za tu veličinu), ima dobre performanse.... Ima li netko kakvu sugestiju prije no što ga kupim? Kakva je kvaliteta izrade? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Mislim ga koristiti za: -email-velike količine podataka -net -MS project -pregledavanje i manje editiranje CAD i ostalih grafičkih datoteka -pregled velikih PDF-ova -pisanje dokumenata -prezentacije-Powerpoint znači čisto poslovna namjena, igre i muzika me ne zanimaju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam baš koliko će te za tu namjenu služiti lap sa integriranom grafom i samo jednim zvučnikom. Radije uzeti Toshibu sa HD2600 grafom koju modaš u FireGL i onda CAD leti.
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=2993 nema zasebnu grafičku, i to solidnu ? A jedan zvučnik ? Pa to mi nije ni bitno, prezentacija neće biti zvučna. Vele mi ljudi koji su crtali u CAD-u da je ovo sasvim OK za to. A ja ne mislim crtati, kamoli renderirati, samo pregledavati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa solidna baš i nije, ali je daleko bolja od integrirki. http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html
![]() |
#6 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Da ali nema potrebe za HD2600 sto se tice AutoCad-a, neznam moja bi ti bila preporuka da ako uzimas vec 17" da probas naci neki koji ima 1600x1080 rezoluciju jer osobno ova 1440x900 meni nikada nije osobno sjela.... Ok je to lap za ovo sto si nabrojao nista vise nije niti potrebno samo na sto si mislio kada si napisao ..."OSTALIH GRAFICKIH DATOTEKA" ? Sto se tice PDF fileova, ako ces ih samo pregledavati probaj program "Foxit Reader"..... BTW: vrtio sam programe nacrtane u AutoCad-u 2006 sa 4 godine Gradevine na EEE-PC-u tako da problema sa ovim lapom nebi trebalo biti....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ovo sto kazes za rezoluciju mi je bila prva briga kod odabira. Ova 1600x1080 mi je presitna. Nije imperativ beskrajni ekran. Vidio sam 1440x900 i OK mi je. Uglavnom ce biti acad fajlovi i pdf-ovi. Nego, jedno zdravoseljacko pitanje koje me jos muci: Sad imam doma samo desktop racunalo. Uzecu bezicni modem da i desktop i laptop budu na netu. Ali kaj s printerom? Kak da laptop povezem s printerom? Jel treba neki kao ruter (ili kaj vec) da ima kabel s printera za oba racunala ? I kak povezati ta dva racunala međusobno ? Malo su banalna pitanja, ali nemam iskustva s tim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Prvo skuhaj si kavicu, nadi ugodan sjedeci polozaj i deri burke: http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16 ![]() ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
taj comp je best buy za tu lovu .. radio sam na njemu i grafički programi cs3 & stuff rade normalno .. možeš ga slobodno uzet .. ono što ti ekipa ovdje želi reć je da za zbilnije korištenje probaš uzet bolju grafičku u svakom slučaju moja preporuka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Thanks, vjerojatno i hoću. Nego ,trebaće mi i kvalitetna torba. Koju firmu preporučate? Dicota ? Koža ili sintetika? Ne mislim tu škrtarit jer će torba biti nakrcana i drugim stvarima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
hm a moze jedno pitanje...čemu forsirati 17" i to uglavnom glare ekran i osrednju do lošu kvalitetu consumer laptopa za ipak ozbiljniju primjenu Što fali 15.4" sa 1680x1050 i quadro grafikom, a ipak neke business serije? Takvi laptopi su miljama ispred consumer po kvaliteti izrade. Slova presitna? To je samo zavaravanje...nisu presitna...to je optimum. na 15.4 1920x1200 tek bi se trebalo zapitati da li su slova presitna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala na mišljenju, ali jesu, slova su presitna za moje oko i naočale. Vidio sam oba ekrana i rezolucije uživo. K tome mi je i čovjek koji radi na takvom (1680x1080) laptopu 12 h dnevno i sam rekao da mu to ne paše ( a vid mu je bolji od mog). U pravu si kad govoriš o razlici u kvaliteti izrade između serija, toga sam svjestan, ali mislim da je omjer uloženo-dobiveno jako dobar. To će mi biti prvi laptop i nije isto da li dajem 5500 kn i 9500 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
za te novce jednostavno nije moguce dobiti puno vise. taj laptop nije vrhunski po nicemu, ali to se od njega niti ne ocekuje ovdje isto tako ekran puno bolje da je s manjom nativnom rezolucijom ukoliko se radi o losijem vidu, u tom rangu cijene laptopa ionako ne postoji jako dobar ekran koji bi eventualno nadomjestio velicinu tocke. a za uredske poslove za sto ce biti koristen, te konfiguracije su dovoljno jake!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|