|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Hitno Preporuka graficke i HDD
Ovako treba mi hitan odgovor jer sutra namjeravam otici u ducan i kupiti graficku do 2000 kuna..I hard disk kapaciteta do 500 gb cijena do 1000 kuna Konfiguracija je slijedeca Maticana : Gigabyte GA MA770-DS3 Procesor : Amd Athlon X2 64 4400+ Memorija : 3 x 1 gb kingmax HDD: 80 gb seaget (to ide van) Graficka : Gigabyte 8600 gt 256 mb pasivno hladenje (to ide van) Napajanje : Xilence 500 w (nadam se dovoljno) Ako je bitan monitor :Asus 19" widescreen neznam tocno koji model Stvarno mi je zurka hvala svima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HD3870 i WD 5000AAKS (SATAII, 500Gb).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
evo vidim da mi za sada kazete Hd3870 graficku malo gledam i vidim grafe te razlicitih proizvodaca razlicitih cijena ali me malo zbunjuje ono LR i FR hm ne kuzim to..pa ako ima neko nesto reci neka mi objasni |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
LR - light retail - znači da uz karticu dobiješ samo osnovne stvari, drivere npr. FR - full retail - znači da uz karticu dobiješ uz drivere možda i koju igru il neki besplatan software tipa Power DVD i slično. Za proizvođače ti i nije tolko bitno, sve je to isto, uzmi onoga koji daje najviše garancije il koji je najjeftiniji...Iako ja, kad je ATi u pitanju preferiram Sapphire, ne zato kaj ga ja imam neg, ono, čisto zato kaj s njima imam dobrih iskustava za razliku od Powercolora npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo ljudi rekli su mi da ovdje nastavim sa pitanjama oko konfiguracije naime jucer sam pitao koji proc da si kupima a da je 50% jaci od moga sadasnjega e sada kupio sam amd phenoma 9500 sada naravno nisam doma nego je proc samnom na poslu lol.a cuo sam razne price kao da se rusi u aplikacijam pa da ima neki fix pa da kada to stavis da pada u performansam nekih 15% dali je to istina ili sta? ja se sada sve bojim kada dodjem doma a ono proc se rusi svako malo. Molio bi da mi neko kaze da ovo nije istina ili ako je istina kako proci a da najmanje najebem ipak sam proc platio skoro 1300 kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.giga-byte.com/Products/Mo...ProductID=2722 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ma podržava 100%, sve je 5. Al samo mi nije jasno kak si prvo kupil proc a onda pitaš jel dobar i jel ti paše... ![]() http://www.giga-byte.com/Support/Mot...ProductID=2722 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma znao sam ja da podrzava al su me ovi zdrmali u hg spotu posteno a ono sada vidim na gigabytovoj stranici da podrzava x3 phenoma a ovaj je x4 phenom a ono vidim da pod cpu support pise da podrzava phenoma 9500 x4 kuzis zbunio sam se jbte strah me,pa sam se vama obratio koji znate sta treba i kako.A vidim ono f1,f2,f3,f4 to je najvjerojatnije verzija biosa mozda ce trebat updejtat bios ili nesto?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
-------
|
Da, to je verzija BIOSa, ali ne trebaš stavljati novi BIOS ako ploča već dolazi s tom verzijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ok hvala vam a jese ja dam shebat ovaj me skoro nagovorio da uzmem amd athlona 6400 + , a cijena je ta da je phenom 100 kuna skuplji pa sam jbte pa nije valjda da se phenom rusi iso sam riskirat a eto sada ste mi pomogli puno..e da jel taj phenom i kolko je brzi od toga athlona 6400+ ??hvala i vise necu gnjavit |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
-------
|
Kolko je Phenom brži od Athlona? To ovisi kakvu namjenu si spremil za taj Phenom. U većini slučajeva (office, net, igranje, muzika i filmovi) ne budeš skužil razliku između ta dva procesora. Bilo kakvi poslovi (kodiranje, renderiranje i sl.) koji iskorištavaju sve četiri jezgre kak spada i odma budeš videl razliku između Phenoma i Athlona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Why so serious
|
A bilo je i jeftinijih rješenja, al ak si htio ovo nisi fulal! Npr. taj 4400+ ti je bez problema mogel na 3.0GHz, imaš freezera 64 za 200kn (cpu hladnjak) i to bi bilo super sa 3870! Dobil bi 10 000Markova, a to je za AMD super! Al pošto imaš para Phenom je ipak bolji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
sve nacine sam isprobavo inace nemam bas nekih iskustava i uspio sam dic za 200 mhz - i sve nakon toga sve zive kombinacije poceo mi sistem pistat lol sva sreca sta matican automatski vrati na default postavke cim stisnem restart gumb pa nisam svako malo moro vadit cmos.A pare sam dobio to sta sam prodo laptop za 5 somova pa sam radije to ulozio u komp nego da potrosim na neke gluposti koje me ne zanimaju pa sam iso na to da kupim nesto malo bolje a sada iskreno mislim da bi sa ovim kompom na marku06 trebo ic do 10000 score ovako mi je bio 8337 na default sve nisam nista clocko |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Evo dodjem doma stavim procesor i ono sta dobijem je bijednih 9300 score u 3dmarku06 sta reci nego da sam vise nego razocaran..sta da radim vise neznam sve sam probo |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
-------
|
Deinstaliraj 3DMark, jer tak i tak nema neku veliku svrhu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Čekaj ako ne skupiš 10 000bodova komp ne valja? nasviraj sve do ibera i imat ćeš preko 10000 i kad taj uvjet zadovoljiš lijpo sve vrati na defaut i stvar riješena! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Why so serious
|
AMD+3DMark= krava i kozmetika! Ak si htel pun k Markova trebal si preć na INTEL, imaš dobar komp nemoj se obazirat na takve gluposti...reci mi jel ti šta drugo pravi probleme osim 3DMarka? Nemoj da te to bine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
koje od toga odabrat?ta opcija mi se ukljucila kada sam phenoma stavio unutra |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Ma sve je 5 u igrama mi odlicno radi i pre zadovoljan sam ono sta sam primjetio razlikom amd athlona x2 i phenoma x4 je to sta mi drzi fps na stabilnoj razini u igri dok mi je sa athlonom x2 bilo skakanja fps-a na veliko.sve u svemu zadovoljan sam..ali jednostavno gledam po forumu likovi sa slabijim grafama i procasom mogu doci do 11000 score a ja sam evo maksimum imo tocno 9733 score.Al ko ga sisa glavno da on meni za sada zadovoljava moje uvjete. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|