|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Program za mrežu
ovako zanima me jedan program uz vezi mreže neznam sad jel ima u samome XP-u postavke koje to omogućavaju ili ne no opisat ću što točnije želim... ![]() Želio bih imati nadzor nad tri korisnika, imam jedan disk i želim svakome omogućiti pristup tom disku onako kako ja želim. Znači jedan korisnik da se kao logira preko passworda pristupi sheranom disku kao administrator i ima mogućnost čitanja i pisanja na tom disku i mjenjati podatke na njemu, dok drugom korisniku recimo netreba mu password već samo pristupi tom disku i da može čitati podatke sa njega, ali ne i mjenjati niti dodavati svoje podatke i te sheme, dok treći može čitati i dodavati podatke no ne i da mjenja podatke koje bi kao ja administrator postavio da ih može čitati, eh i to bi želio da funkcionira preko mreže, ako je to ikako moguće preko neta i LAN-u/WLAN-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Mene također zanima,ali ja sam cuo da netreba neki specijalan program za to.Cuo sam da se to moze u samim windowsima,ali neznam kako.Na visti se to zove password protect shering.To mi treba da mogu napraviti vise usera pa da trazi password za svakoga da mogu staviti određena prava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
U Windowsima naravno sve to možeš ručno napraviti. No, kako tražiš program, mislim da je najbolje isprobati Network Magic (http://www.networkmagic.com/). Između ostalog, on ti i u free verziji omogućava shareanje foldera, čak i preko interneta preko nečega što se zove net2go. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
A kako napraviti to ručno u windowsima,to me više zanima??Na Xp-u?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prouči po netu ima x uputstava, xp file share (pazi ne simple file share). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Tražio sam to dugo i da sam to našao nebi tu pitao.Nikako da dođem do riješenja.Znači imam 3 usera i želim da jedan može samo citati po disku,a drugi citati i pisati,a treci isto samo citati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne želim biti sarkastičan ali izgleda da ipak nisi tražio: Google Search Windows XP Professional File Sharing Set Up Access Control Lists on the Shares |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|