Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2008., 19:57   #1
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
2.1 sustav + 2.0 sustav???

Imam Logi x-230 sa kojima sam turbo zadovoljan (za te pare). E sad,nece mi se trositi 400-500 kn na visekanalni sustav, a pored toga ne bi mjenjao ove koje imam. Pala mi je napamet ideja da uzmem neki 2.0 sustav i spojim na zadnji kanal i tako dobijem "4.1" sustav. E sad,ja bi htio neku preporuku od vas za takve zvucnike,plafon 150 kn. Dakle bas mi u njima ni malo ne treba,samo visoki i srednji tonovi, bas pokriva sub od x-230. Sto uzeti????
Dakle ne bi htio da mi onaj plasticni zvuk brlja. Sto kazete na ovo

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=017785.

Znam da ne mogu ocekivat puno od takvih zvucnika,ali trebaju mi samo da mi glume zadnje,a da mi pri tom ne uniste zvuk koji daju ovi x-230. Ne slusam preglasno glazbu.

Hvala za svaku pomoc.
wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2008., 20:21   #2
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Prvi put cujem za tu ideju, tu ti ne mogu pomoc no ako ce funcionirat, izbjegavaj te trustove.

http://www.svijet-medija.hr/Article....=13107&sid=154

pogledaj si ovo, cuo sam ih kod frenda, za tu lovu sasvim ok sviraju.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2008., 20:27   #3
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Pa funkcionirat ce sigurno,nema razloga da ne. Ovi su mi preskupi, 200 kn, naspam mojih plafon 150. Ono sto te je kod tih zvucnika mozda impresioniralo je bass, koji je vjerojatno ok za sustav bez suba,ali to su ipak drveni zvucnici. Taj bass meni ne treba uopce, SAMO SREDNI I VISOKI tonovi po mogucnosti. Zbog toga sto ovi trust nemaju neki volumen, veliko plasticno kuciste, sam zakljucio da ni nemaju onaj "plasticni tup tup" kada sviraju sto i zelim izbjeci....ne znam,nisam pametan jer nisam nikad cuo takve malisane,a opet neda mi se djabe pljunit 100-ak kunica...
Staro 27.03.2008., 20:44   #4
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Ne bas me uopce ne hebe, vec kvaliteta zvuka, ne kazem da su ovi genius neznam sta, no za razliku od ovog trusta tih 60-70kn je dosta velika razlika. Ti trustovi su stvarno blagi užas, cuo sam slican model(ne isti) dobri su samo za one zvukove iz windowsa...

Ako vec spajas taj drugi sistem da ti glumi "satelite" onda na njih nejdu niski tonovi vec na sub od x230, tako da od basa na njima neces cuti nista.

Tvoja lova, tvoj izbor, no kazem ti bolje rastegni tih par desetica do geniusa nego ove trustove..

Ako vec ti treba tako nesto bilo sta samo da svira, razbi neki stari tv,liniju bilo sta izvadi zvucnike i spoji ih umjesto trusta svirat ce ti jednako.
Staro 27.03.2008., 20:50   #5
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Hmmmm...a dobro, a sto onda kazes na one logitech modele 2.0,ima ih od 80 kn pa do 100 npr ovi http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=014720

Nemam staru liniju,kazic ili tv za razbiti. Takodjer moraju biti sa nekim svojim napajanjem, ne mogu pasivne koristit jer nemam nikakve aktivne izlaze za njih, a logi ne mislim rastavljat i modat.
Staro 27.03.2008., 20:55   #6
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Ove logije nisam slusao, no mislim da su bolji izbor od onih trustovih.

Geniusovi su jaci sigurno, no posto kazes da ne slusas glasno, vjerovatno bi i ovi Logitechovi posluzili.

Jedino mi nije jasno kao ti to mislis uskladit, dakle dva aktivna kompleta zvucnika, moras pojacavat i jedan i drugi kada nesto slusas... dobro ajd mozes ih drzat recimo na pola i pojacavat u winu, no opet... ako mislis imat s time neki "4.1" imat ces mali milijun kablova oko sebe pazi da se ne zapetljas :P
Staro 27.03.2008., 21:01   #7
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Ma svi kablovi idu uz zidove i pod tepih,to nije problem. A podesit cu ih jednom,tako da dobijem "sweet spot" dok lezim u omiljenom polozaju i kasnije te iza ne diram,sve iz windowsa. Tamo ih mogu i iskljucit,mjenjat intezitet svakog pojedinog i sl......jednom namjestim i to je to. E sad kazem,zelim da bar pristojono daju visoke i srednje tonove.

Evo maloprije sam napravio mali eksperiment, smanjio sam sve moguce niske tonove na kompu sa EQ i tako utukao sub koliko je to moguce,tak da rade sateliti,KOMA blago receno (to su ovi x-230). Tako da vjerujem sve vise da ce bilo koji 2.0 set do 100 kn dobro posluziti...ne znam,mozda se varam,al zato sam dosao ovdje po savjet...

Mozda se javi jos netko sa iskustvima sa ovim 2.0 plastikanerima..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno