|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Mreža i dva routera
Lagano pitanje za znalce. Obzirom da ne želim da mi mreža bude vidljiva nekom seronji iz telekom kompanije namjera je: ADSL ruter spojen na internet. Drugi ruter spojen kabelom sa prvim. Na drugom je spojena bežićna mreža od nekoliko uređaja. Pitanja: Koji ruter ide u Bridge, a koji u access point mode. Kako dodijeliti IP adrese? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sav info imaš u starim temama, potraži malo. Adsl modem / router treba postavit u Bridge mode a na njega kačiš svoj wireless router ili router + AP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Jednostavno nek ti se T-Šrot router spaja na internet a drugi router neznam koji imaš ali trebalo bi recimo biti neki malo bolji tako da si ovaj od ISP-a namjestiš kao Gateway a podesiš ACL da manualno dodaješ ip i mac adrese, obavezno isključiti DHCP... mislim tako bi ja radio da što manje drkljam po njihovom routeru jer smeče ako se resetira opet će sa servera potegnuti config za taj telefonski broj... Sad moja preporuka je za lokalnu mrežu (ako baš toliko želiš zaštiti) neki manji Cisco router sa ebay-a... ![]() To se postiže tako šta Lan od Router2 postaviš na 192.168.2.1. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.07.2011. u 14:29. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|