|
![]() |
#1 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
(riješeno) Asus P5K i Crucial Ballistix - boot - ne boot
Jucer sam sav zivcan upalio komp i ono nece bootat uopce, reko napajanje vrisnulo, al nije, napajanje je savrseno ko novo. Sad sam kod frenda i problem je ocito u memoriji ili u maticnoj ili jedno povezano s drugim. Naime kod mene kad je jedan keks mog ballistixa upiknut na maticnu ploca uopce ne boota (bios je resetiran naravno), dok kad uzmem njegove 1066 komp normalno boota. E sad jedna meni prilicno intrigantna stvar: kad su moja dva keksa unutra rade jedino kad je jedan na jednom kanalu, a drugi na drugom i to tako da je jedan na A1 a drugi na B2 ili jedan na A2 a drugi na B1, onda se komp pokrene i samo stoji na boot screenu od maticne (ono di mi lijepo pise ko teletu P5k ko da ne znam da mi se maticna tak zove...). Ne radi uopce reset na tipkovnicu, premda pri bootu zasvijetle lampice i onda se zgase, cak se niti num nece upalit, nista, ko da je mrtvo. sam stoji taj spomenuti screen. Frend ima p35-ds3 gigabyticu, i isti proc ko moj, njemu MOJA memorija radi savrseno ![]() Pitanje je sto da nosim na garanciju, problem je sto su ballistixi kupljeni u linksu a proc i maticna u adm-u, i ak ja odnesem deckima u links to onda ce mi naplatit radne sate oko memorije, jer ce ispast da je memorija ispravna... Ima li netko kakvo rjesenje?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Izgleda da su i ploča i mema (btw, koje su brzine tvoji ballistixi?) ok tako da baš i nemaš šta reklamirati. Možda se mema ne slaže s pločom? Znam da je takvih stvari bilo sa nF4 i nekim Kingmaxima. Jesi probao upucat novi BIOS?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Avocado
|
Citiraj:
E da u problem je sto je prije sve radilo normalno, i onda jedan dan samo nece... I nisam nista dirao, kak je bilo tak je i ostalo... I sto da ja sad napravim? skoro sam danas ostavio 800kn u ducanu jer sam mislio da je napajanje riknulo... BIOS je zadnji koji je gore na maticnoj. Problem je sto ja sad kad se vratim doma nemam sa cime vise probavat, moja mema ocito ne radi sa mojom plocom ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Problem je čudan jer tvoja mema radi kod frenda, a i njegova kod tebe. Meni smrdi na ploču. Prvo što bih napravio je da zamoliš frenda na napravi jedan poduži MemTest sa tvojom memom da eliminiraš kekse kao problem. A onda to napravi kod sebe, ali sa svakim keksom posebno.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa Ballistixi inače traže najmanje 2.2 V, na defaultnih 1.8 V najčešće ne rade...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Avocado
|
Citiraj:
sad sve radi, dakle najvjerojatnije si moram kupit nekih 256ddr2 meme da dizem voltazu u slucaju restarta biosa, jer ce mi tako biti pri svakom neuspjelom oveclocku kada maticna sama vraca default postavke...
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Auto joj je valjda na 1.8 V pa zato neće...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Avocado
|
tak sam i mislio... stvarno mi ne ide u glavu, radilo sve i samo najednom nece ![]() al bitno da znam u cemu je problem, ak nista drugo kupim najjeftiniji keks ddr2 meme i onda kad resetiram bios samo tu memu upotri***im da dignem voltazu...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Hheheh, s tom memorijom više ništa nije čudno....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ja sam na 3 matične probao ove rame, i ni jedna nece da boota sa ovim ramima ako im ne dadnem 2.4V Mislim da je ovo zrelo reklamacije, šta vi mislite? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Avocado
|
evo opet isto... i dalje se postavlja pitanje zasto... mema radi neko vrijeme super i onda samo najednom se ne zeli komp vise upalit, namjestim iste postavke sa drugom memorijom ko prije u biosu, opet stavim svoje i sve radi... radi dok ne odbije poslusnost. sumnjam da za ovo postoji neko rjesenje osim mijenjanja maticne... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|