|
![]() |
#391 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
cyborg
Datum registracije: Dec 2016
|
Prijavu treba izvršiti samo na HZMO (od njih dalje ide sve automatski) 1 do 7 dana prije početka radnog odnosa i to je to. Ako imaš FINA poslovni certifikat registriraš se tu https://lana.mirovinsko.hr/ i sve odradiš sam, ako nemaš onda ti knjigovođa odradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Čim zaposliš nekoga u obrtu obavezan si se pridržavati zaštite na radu, provjeri što to točno znači za tvoj obrt: Citiraj:
https://www.okkzz.hr/okkzz.hr/index....atar&Itemid=82 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hvala svima, knjigovođa će mi onda sve riješiti jer ga svakako plaćam. Radit će od kuće prevođenje aplikacija, pretipkavanje kodova i te gluposti, mislim da za to ne treba zaštita na radu. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
o mora mora. nije zastita na radu samo kad hodas po opasnim stvarima ili rukujes njima. ispravno sjedenje, udaljenost monitora od glave, visina monitora, polozaj sjedenja i slicno takoder spada pod zastitu na radu. sigurno se netko bolje razumije ali provjeri si i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Nama je rekao da mozemo potrgati prst dok tipkamo 😁 Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Nedavno sam radio taj postupak u obrtu prvenstveno zbog otvaranja trgovine. I za studenta uzeti kao ispomoć miraš položiti zaštitu na radu kao voditelj i pisati izjavu o radu pod nadzorom do maks 60 dana. Nakon toga i student mora polagati zaštitu. Uglavnom čim se zapošljava netko full time ili kao student odmah pokreće sva pitanja oko zaštite na radu, od požara... nevezano o kojoj djelatnosti se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|