|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2024
|
STISKANJE TIPKE NA WINDOWSU 11 BEZ RUKU SA GOOGLE HOME NESTOM
Poštovanje molim vas ako neko može pomoći , naime ja sam invalid i ne mogu koristiti ruke pa kompjuter koristi uz pomoć posebnog programa . Naime , tražim način kako da na zvučniku Google home nestu glasovnom naredbom stisnem određenu tipku na virtuelnoj tipkovnici windowsa 11 . Sa njom bi resetirao program . Tražio sam mogućnosti i gledao sa AI , ...i tamo piše da bi trebao zadati naredbu sa Google home nestom , na kompjutoru uz pomoć Autohotkey napisati scriptu , to povezati sa TriggerCMD . Pa ako netko zna i ima volje da opiše detalno postupak i što napraviti i napisati Eto ... Unaprijed puno hvala !!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Taj Google Nest daje mogućnosti povezivanja glasovnih naredbi s nekom skriptom na lokalnom računalu? Ako je tako, onda mislim da je jednostavnije preskočiti tu tipkovnicu i dati nestu da pokrene naredbu ili skriptu. Pitanje je jedino što treba ta skripta napraviti. Što znači "resetirati program"?
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jesi mozda razmislio o korištenju Windows Copilota?Vidim da je prije par tjedana dodan u windows 11 AI "agent" koji moze odrađivati neke akcije glasovnom komandom, te razumije hrvatski, samo treba ukljuciti tu opciju. Osobno nisam koristio, niti nemam w11 ali možda bi moglo pomoci i olaksati situaciju? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako možeš pomicati noge, možda bi ti bolje bilo ovako nešto? https://www.aliexpress.com/item/1005006235744173.html https://www.aliexpress.com/item/1005007160331061.html Pogotovo što se može konfigurirati za više od jedne funkcije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Samo sam bzv tu svratio ako netko zna jednostavno rješenje za glasom stisnut tipku f12 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Camera Mouse 2018 nije najnoviji program za upravljanje računalom glavom. Postoje noviji i često sofisticiraniji alternativni programi koji koriste kameru za praćenje pokreta glave i omogućuju upravljanje mišem bez upotrebe ruku. Najpopularnije i najnovije alternative Camera Mouse-u su: Enable Viacam (eViacam): besplatan i open source softver za upravljanje računalom glavom, dostupan za Windows i Linux. Ima dobru preciznost i podržava pokrete glave za pomicanje kursora. Smyle Mouse: suvremeni softver s vrlo preciznim kontrolama, koji koristi samo standardnu web-kameru bez dodatnih uređaja ili dodataka, a omogućuje i upravljanje klikovima facijalnim gestama poput smijeha. ViVo Mouse: napredni softver koji kombinira praćenje glave s glasovnim naredbama i nudi vrlo preciznu kontrolu, uključujući i različite vrste klikova, integrirajući se u Windows. Tracky Mouse: relativno novi projekt s modernim tehnologijama za praćenje lica i glave, dostupan kao aplikacija i web sučelje. Ovi programi su često bolje prilagođeni novim verzijama Windowsa i nude veću preciznost i dodatne opcije u usporedbi s Camera Mouse 2018.
he,he Zadnje izmijenjeno od: zlatko. 12.11.2025. u 23:17. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ok ovako je, dakle instalirao sam probni w11 i aktivirao taj voice access, koji je noćna mora koliko je loš stravično loš ali ima fora koja bi ti mogla biti korisna. Dakle za aktivirati ga treba pritisnuti Win+Ctrl+S ili otići u Settings->Accessibility->Speech. Yes, Continue, pa dolje desno next, i ako imas volje mozes prijeći na guide, ako nemaš, odmah reci "voice access wake up" - to je ključna riječ za upalit ovu nesreću I onda reci "Show Commands" Tu treba odabrati Voice Shortcuts > Create New Shortcut ![]() Staviti ključnu riječ tipa "Restart Mouse" i onda iz drop downa odabrati "Press keyboard keys" Kliknuti mišem u polje i pritisnuti jednom F12, te pritisnuti apply te save. I sad kada ti treba ako je nesrica u sleepu kazes "Voice access wake up", pa kad se probudi kazes "restart mouse" i on ce pritisniti f12 Moja preporuka u settngsima od tog Voice Accesa staviti ovaj action time barem long ako ne i extended jer meni na short okine prebrzo. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Mislim da sam već isprobao prva tri i nisu se pokazala ništa boljima od Camera Mousea, većinom njihove metode praćenja i upravljanja sučeljem nisu dizajnirane da budu najpreciznije i najbrže za upravljanje, to je više rješenje za nekoga tko samo treba negdje kliknuti da bi nešto pogledao, eventualno pročitao nešto ili nešto slično, a ne baš za brzo pisanje, crtanje ili slično. Mislim , našao sam ja nekakvo rješenje za fizički stisnuti tipku na tipkovnici , samo sam mislio da možda ima neko jednostavnije rješenje za virtuelno stiskanje . U bitima ima za kupiti kao neka kutijica koja ima pologu koja se pomiče i ona sa može upravljati putem Google home i ako ne nađem ništa drugo kupit ću nju preko Amazona i fizički je montirati na bežičnu tipkovnicu navrh tipke F12 " Fingerbot Button Pusher & Tuya Bluetooth Hub & Accessory Kit Fingerbot Upgrade with Touch Control " |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
Ej hvala puno na dobroj volji i želji za pomoći , a možda i prihvatim , koristio sam već taj Any desk za neka spajanja , daj mi par dana . Imam nekog tko će mi valjda svratiti za vikend pa ćemo to probati riješiti , on bi to trebao znati pa ako ne uspijemo javim se svakako . Puno hvala na dobroj volji i želji |
|
|
|
|
|
#14 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
STISKANJE TIPKE NA WINDOWSU 11 BEZ RUKU SA GOOGLE HOME NESTOM
Nema frke. Ako ne uspijete rijesit javi pa cemo vec nekako to sloziti 😉 EDIT: Ako ce trebati samo mi posalji poruku na PM jer cu tako prije skuziti. Lp |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Moram stvarno izraziti konsternaciju oko toga da software koji je predviđen za pomaganje ljudima koji nisu u stanji stiskati tipke traži stiskanje tipke za oporavak funkcionalnosti. EDIT: Ekipa se već bavila integracijom glasovnih naredbi s AutoHotkey. https://www.autohotkey.com/boards/viewtopic.php?t=71363 Spominju i Voice Attack na steamu: https://store.steampowered.com/app/3...oiceAttack_v2/
Zadnje izmijenjeno od: mkey. Jučer u 15:12. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
A što se tiče ovoga softvera za upravljanje on ima kao neke postavke gdje se može staviti kad izgubi fokus da on sam ponovno se namješta ali to nepraktično , posebno za mene . |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |