|
![]() |
#241 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A cujes dok zbog loseg kabela, loseg punjaca ili lose baterije ne dozivis incident, ne ides za tim, sad baterije kupujem iskljucivo na nkon.nl a punjace od brand namea samo, sto ne znaci da oni nece crknit, ali barem koriste self extinguishing plastike i kucista te kvalitetnije komponente i imaju short circuit zastite(sta jeftini cesto nemaju). U mom slucaju je bio nepostojeci short circuit protection, koji je rezultirao ventanjem li-ion baterije. Ukratko, "usro sam se ko grlica" i sprzio prste na vrelu bateriju |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
naručio sam ovaj samsungov https://www.aliexpress.com/item/1005...40131802f6gK75 piše da ima taj PD i PPS što navodno treba imati da puni adekvatno kao i original nothingov punjač tako barem kažu na gsm areni "The Nothing Phone (2) supports 45W fast wired charging, up from 33W on the Phone (1). You can use any PD/PPS charger with a USB-C port as the Phone (2) ships without one. We used the new 45W UGREEN charger, which is quite small, has two ports, and matches the Phone (2) charging specs." to bi trebalo biti ok ![]() ugl. hvala svima
![]() |
#245 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Trebao si uzeti EP-T4510.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Premium
|
Citiraj:
ovo je drugi samsungov, skuplji, za koji piše da podržava sve funkcije koje i nothingov, tako da ne vidim problem mogu potvrditi kad stigne jel šljaka sve ok, eto
![]() |
![]() |
#248 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Taman i da "šljaka", to ne znači da je sigurno i pametno za kupnju. Samsung je najkrivotvoreniji punjač i aliexpress je pun tog drloga, a i po cjeni se vidi da si kupio fejk, plus što je seller tek nedavno registriran pa nije teško zbrojiti 2 i 2. Inače, najbolji način za razlikovati fejk od originala je prema težni, originalni i kvalitetni punjači su uvijek teški, a fejkovi lagani, iako su scammeri počeli dodavati i malo utega u kućište da bi i tome doskočili. Dakle, uzeti vagu, naći podatke na netu koliko je težak original i izvagati ovaj, mora biti isti u gram. A mislim da se može i preko samsung sajta i check warranty provjeriti... Ali nekima takve stvari očito nisu bitne pa nek kupuju šta žele...
![]() |
#249 |
Premium
|
9€ plaćeno i da je fejk, u čemu je problem ako ima te spec i radit će sigurno godinama pa nije to ne znam što.. ne mogu ne znam kolko značajno komponente unutra biti bolje uostalom da uzmem original, možda unutra isto stavljaju najjeftinije komponente. ne možeš znat ako nisi toliki idiot i ideš otvarat odapter i provjeravat sve je to isti k znači i kutija izgledao kao i inače i ima navedene sve certifikate i na kutiji i adapteru. što ako nije original, ne bi smjelo biti tako da misli što god oćeš. znam da će šljakat kako treba i to je jedino bitno ti si sigurno onda jedan od onih koji kupuju original maskicu za mobitel, jer je ona neizmjerno bolja i kvalitetnija nego neka koja nije original to je isto ko ovo bitno da odrađuje svoj posao kako treba drugo za neke skuplje stvari gdje ima smisla uzimati isključivo original i pripadajuće stvari uostalom, ja nisam došao pitati koji adapter da uzmem, nego da li netko koristi adapter koji nije originalan i da li mu radi sve normalno jedini je odgovorio cuky na moje pitanje, a kasnije sam pročitao i na gsm areni što je bitno za adapter da radi identično kao originalan još sam i kopirao i postao što oni kažu, tako da nadam se da ste svi koji dijele tvoje mišljenje nešto i naučili ili idite sr*ti i njima na gsm arenu što nisu uzeli original adapter
![]() |
#250 |
Premium
|
![]() |
#251 | |
Registered User
|
7 Citiraj:
Tamo su naveli ugreen punjač koji je ekvivalent originalu, isto kao i anker, aukey itd. Taj punjač koji si kupio košta trenutno 7 eura sa kutijom, a 3.5 eura bez kutije, loool. Znači kartonsko pakiranje košta kao i sam punjač, toliko o kvaliteti toga. Uspoređuješ masku moba sa nečime što spajaš u utičnicu, što je s glavom? Forum je javan, svatko ga čita i treba ljude upozoriti da ne kupuju smeće. Hoćeš li ti poslušati savjet je nebitno, ali nemoj se toliko praviti pametan jer očito ne znaš sta pričaš niti ti je jasno kakvi problemi mogu nastati od loše i neprovjerene elektronike...
... Zadnje izmijenjeno od: nepalac. 24.06.2024. u 08:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Premium
|
OH my young poor child, vidis se da nemas bas iskustva sa zivotom ![]() Cisto informativno, kinezi su 2004 u DJEČIJU formulu, znaci na najosjetljiviju populaciju, falširali, i ubili jedno 60tak dice, nakmon toga su 2008 namjerno dodali melanim u djeciju formulu, koji je dokazano štetan ua djecu pa su poslali 54,000 djece u bolnice, direktori firme su strijeljani nakon toga. Svako sa iti malo common sensa u glavi zna da se kinezima NE vjeruje na lijepe oči, pogotovo ovima bez regulacija aka aliex i slicno a evo ti sto se tice aliexpress specifikacija: https://www.youtube.com/watch?v=4pXM5bHSk2Y Dakle Aliex kaze busilica ima 550 nm snage, makita ima 210. u testu kinez ima 150nm(naspram 550 sta kazu) a makita 216/240 Što se tiče punjača komponente ne stavljaju iste, ne stavljaju niti slicne, niti je programiranje isto, mogao bih se okladiti da niti nema puste zaštite koje jbi morao imat, kao što moj incident nije imao short circuit protection. Isto tako kaže GaN YES- nekako sumnjam za tu cijenu no dobro. Ugl neka ti je sa sricom. Jeli ovaj tvoj: https://www.youtube.com/watch?v=51xTv3of-B0 Evo ti ovde jos jedan "samsung" https://www.youtube.com/watch?v=jN-728RHYbM https://www.youtube.com/watch?v=IRxTcWFV2OM - 10 years old https://www.youtube.com/watch?v=rwEh4jsVew0 E da u temi ispod, bio je spojen na samsungov punjac, iz BIH ![]() https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=319536 Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 24.06.2024. u 09:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
UGREEN 65 W USB C 3-Port Charger GAN II - sa voucherom 31 EUR. Bar znaš šta si kupio i odakle si kupio i da ima kakvu-takvu garanciju. I ja znam nekad biti "čifut" i loviti dealove, ali brate ti si se odlučio kockati sa mobitelom na veliko. 10 ljudi ti govori da ne kupuješ smeće (jer to jest smeće), ti navalio. ![]() Sa srećom ti ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Meni je krepao Ugreen i to slabo korišten, a imam neki stari Motorolin punjač godinama zabijen u utičnicu i radi, puni baterije, satove, sluške.... Sve može krepat, ali je ipak sigurnije ići na provjereno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Premium
|
Poanta price je da je bolje da krepa punjač nego uređaj, ili u rijetkoj situaciji da se ne zapali punjac, a tu ponovo igraju brand name punjaci koji koriste self extinguishing plastiku i materijale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Premium
|
Citiraj:
moraš se prijaviti prvo, pa će ti baciti prave cijene nisam nap. da gsm arena preporuča bilo kakav adapter, nego sam citirao što kažu "You can use any PD/PPS charger with a USB-C port as the Phone (2) ships without one." znači prevedi si ako ne razumiješ punjač koji sam naručio to ima i ne vidim nikakav problem za usporedbu sa maskom je namjerno dat takav glup primjer, da skužiš koliko je zanemarivo je li adapter košta 50€ ili 10 toliko bolje komponente ne mogu biti. u tome je poanta i nije da je noname proizvođač, nego samsung. čak i da je noname - btk
![]() |
![]() |
#257 |
Registered User
|
![]() |
#259 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Phone (3) predstavljen. Glyph Matrix, SD 8s gen 4 i 50MP telefoto kamera.... https://m.gsmarena.com/nothing_phone...news-68450.php Zadnje izmijenjeno od: locks. 02.07.2025. u 09:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|