|
|||||||||||
|
|
#1441 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
pozdrav svima, evo nakon kaj sam se cuo s frajerom iz telemacha rekao je da na lokaciji imam dostupnu njihovu 1Gbit ili 2Gbit optiku gdje se nudi neki promo od 1E mjesecno iducih godinu dana e sad malo sam isao kroz ovu temu i opcenito po netu posto realno ovaj iz prodaje o tehnickim stvarima ne zna nista meni bi idealno bilo da mogu koristiti vlastitu terminalnu opremu jer imam relativno mali kom. ormar i rado bi uglavio sve u njega lijepo uredno da mi taj njihov router nije negdje po stanu na vidljivom mjestu, no ovdje je ekipa pisala da nije moguce izbjeci njihovu kutiju jer je ONT integriran u sam router, a ekipa iz telemacha ne da ljudima da koriste vlastiti ONT ako ga imaju zanima me ako zna netko detaljnije zasto je to tako, jer prema hakomu po novome ti bi morao moci apsolutno svu opremu na kraju opticke niti zamjeniti svojom opremom, pa tako i ONT (navode jedino da mora postojati iznimno opravdan razlog zasto ovo nebi bilo moguce krajnjem korisniku)? mislim nes sam vidio da se spominje neka RDK platforma, ali me zanima tehnicki zasto je to neizvedivo, nekako mi se cini da se njima neda zezati s korisnikom pa namjerno govore da nije moguce |
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ako je u pitanju Telemach optička infrastruktura a kako vidim izgleda da je onda zaboravi na svoju opremu direkt na optiku. Telemach koristi Nokia OPAL platformu to jest slično HT RDKu. Sve što možeš na njihovoj infrastrukturi dobiti je Bridge mode. |
|
|
|
![]() |
|
|