|
![]() |
#3391 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
bome meni jucer dosao sms da nema adresa kucni broj pa neka popunim podatke,sta je najgore i trebao mi doc paket pa sam skoro nasjeo... https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---908564.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#3392 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Opet neki raspad sustava? Imam paket koji je dosao u hrvatsku u pon ali hrvatska posta tvrdi da jos nije dosao do njih - na trackingu royal maila vidim da je zadnji status released from customs u pon u zagrebu (ne bi trebalo biti nikakve naplate) dok HP na svom trackingu samo ima paket u najavi od petka kad je poslan paket. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3395 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Verovatno je jos uvek na carini , u zadnje vreme sve paketi iz engleske idu prvo na carinu , a dok ih carina pusti dalje zna biti i mjesec dana. S tim da trenutno carina lupa carinu na sve kaj dolazi iz engleske po napisanoj ili predvidenoj vrijednosti artikla (imal slucaj da je netko na knjigu napisal da je vrednost 100 funti , nasi odrali 28 eura carine na to) ... Tako da sve kaj dolazi iz Engleske ovisi koliko carinika ima da se to prode. Mada ako ims srece pa je dulje od 2 tjedna na carini znaju kao ispriku ponistiti naplatu carine. Tak je sa svime kaj dolazi iz okolice EU , zato ne narucujem vise iz GB (malo mi fali zavvi jer su imali odlicne cijene), NL , Finske , itd . Jer carina ih fakat pikira.
![]() |
![]() |
#3396 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Standardna ažurnost HPa, meni je paket iz DE došao do ZG za 38 sati, i od utorka ujutro u 7, kada je HP potvrdio primitak pošiljke, stoji isti status i dakako, ništa još nije dostavljeno. Tako da nije samo izvan EU paketi!
![]() |
#3397 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3398 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Na kraju nije posta bila nista kriva, iako paket ima standardni tracking format, u mom slucaju ANxxxxxxGB (mozda sam fulao koji x) i moze se traziti na posta.hr gdje i dalje stoji da je u najavi - paket mi je zapravo dostavio GLS. A zasto je dugo trajalo, sender nije upisao tocan broj telefona pa me GLS nije mogao konatktirati (a ne mogu mi doc samo pozvnoniti na zvono jer treba znati broj stana). Na kraju jesam pingao ove koji su poslali paket jucer jer mi je bilo glupo vec i nije mi bilo jasno sto se dogadja (a na royal mailu stoji da je na dostavi) i onda su oni shvatili da su sjebali broj telefona, poslali to GLSu i danas mi GLS dostavio paket. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U subotu me dočekao sandučić pun pošte. Mislio sam da sam falio dan pa sam pogledao kalendar. Stvarno je bila subota. Totalna zbunjola.
![]() |
#3401 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ovo je baš lakrdija. Dakle, ti nesretni switchevi su izgleda pred mjesec i pol dana došli u HR, našao sam ih danas u sandučiću (na opće iznenađenje) a tracking kaže da su se vratili natrag ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#3402 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Paket dosao u dva dana iz DE u HR. Sest dana od ZG-a do RI. 10.06 posiljka navodno urucena meni, sto nije tocno. Otisao u moj postanski ured, kao oni ne mogu nista, dali mi izlist gdje se vidi kao da sam ja potpisao posiljku, sto nije tocno. Napisao prigovor ali naravno oni su to odbacili jer sam ja navodno primio posiljku, jer te male kao ubace u sanducic, a ovo nema sanse da je moglo stati unutra, a cak sam i pitao susjede, da li je mozda nekome ostavio, naravno da nije. A taj da sam ja bio stalno kuci jer sam bio bolestan> I sto sad? Uzeo sam nesto preko ebaya, ne mogu reci covjeku da nisam dobio jer vidi prema trackingu da mi je uruceno. Kakva nakupina nesposobnjakovica.
Zadnje izmijenjeno od: acer. 17.06.2025. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
Poboljsana verzija
|
Pozdrav, naručivao sam u zadnjih par mjeseci neke sitnice sa Aliexpress-a i uglavnom sve mi je to jako brzo stiglo i sve je bilo dostavljeno u jednoj vrećici putem Overseas Express-a i nisam nikada platio nikakvu naknadu/carinu. Zadnja narudžba isto od par sitnih artikala koju sam naručio prije skoro 2 mjeseca, nikako da stigne. I sad je počelo prije par dana stizati putem HP-a, i to odvojeno komad po komad i doslovno svaki puta naplate neku njihovu naknadu od skoro 3€. Znači, stignu mi neki sitni magneti vrijednosti cca. 1.50 € ili neka naljepnica vrijednosti 0.50 € i svaku takvu sitnicu mi posebno dostave i naplate njihovu naknadu. O čemu se tu radi i imaju li pravo to činiti? Ja sam mislio da je sav PDV ili carina plaćena prilikom kupnje. Imam užasna iskustava sa HP-om i mislim da namjerno ovo rade, imam li se pravo žaliti? Pitao sam poštara o čemu se radi, a on mi tvrdi da on ne zna, da je vjerojatno carina u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3406 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ja nisam za sada dobivao takve čestitke. Ne znam je li to nešto novo. Kad naručujem s Alija da obično uzmem isti item preko onih coinsa ili na nekoj drugoj promociji jer u pravilu mi onda to dostavi overseas i njima nisam nikada ništa plaćao. Čak mi je nedavno prvi put pošiljku s Amazona dostavio overseas što me iznenadilo. Čekam još neke stvari, pa ako bude preko HP-a i naplate mi, javim.
![]() |
![]() |
#3407 |
Premium
|
Overseas ovdje kod mene već dulje vremena dovozi amazon, dio uzme i DPD. Pitanje tko tu koga podugovara. Tih 3€ što hapne HP moguće da je isto kao onih nekadašnjih 5KN gdje bi ti naplatili uslugu trackinga. Kojeg ti nikada nisi niti dobio a pošiljke često bile bez obzira na tracking izgubljene. Pretpostavljam da se neki glavonja sjetio nove gluposti kako da rastereti posrnuo preduzeće.
![]() |
#3410 |
Poboljsana verzija
|
Zvao sam kontakt službu HP-a, da ih pitam o čemu se radi. Oni se ograđuju, da zovem carinu, da njih pitam. Da oni samo naplate ono što carina naloži. Nije mi jasno, zar se ocarinjuju tako male stvari tipa 1-2 € i zar već ti troškovi nisu plaćeni kod kupnje? Ma muljaža teška... Dobro je mrva_zg napisao, drugi put ću odbiti preuzeti pošiljku, jer kako je krenulo, oni su ovu pošiljku što sam zajedno naručio, razdvojili na više vrećica i sad će mi jednu po jednu dostavljati svakih par dana i pokušati za svaku naplatiti naknadu, iako sve skupa nema ni 10 € sveukupne vrijednosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3411 |
Premium
|
To stvarno ne vjerujem da bi to išli razdvajati. Malo prenisko, čak i za njih. Inače, te "nismo mi, oni su" spike su standard ![]()
![]() |
#3412 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
![]() |
#3415 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Dosli mi prosli tjedan cepici gumeni mali od 1 cm, na zeljeznim stupovima da popunim rupe od nosaca od stare satelitske. Naplaceno 2,70e, ti cepici kostaju 0,99e. Mislio sam da je nesto drugo, skuplje. Da sam znao sto je, odbio bih. Nije mi tako sigurno dolazilo vec sigurno 2 godine, uvijek Overseas
![]() |
#3416 | ||
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: franzD. 16.07.2025. u 17:42. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3417 | |
Premium
|
Citiraj:
Dok, makar u mojem slučaju, 90% tih malih pošiljki mi nisu niti isporučivali. U više navrata je bilo veselo u poštanskom uredu ![]() U zadnje vrijeme su u mojoj lokalnoj pošti (općinskoj) počeli ljude slati u najbližu gradsku, jer ih pošiljka tamo "čeka". Bilo je nekoliko puta baš jako veselo u uredu. Ljudi se žeste možda na krivom mjestu, ali ta razina bezobrazluka mora izazvati određeni, i vrlo razumljivi, revolt.
![]() |
![]() |
#3418 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Stavka u cjeniku se zvala "Dostava malog paketa - uručenje malog paketa na dostavi". Izvorno su je naplaćivali samo prilikom uručenja izvan poštanskog ureda (i "male pakete" iz Kine i domaće pošiljke "pakete" koji se i predaju i besplatno uručuju u poštanskom uredu), a 2016. su se bili dodatno obezobrazili, preimenovali stavku u cjeniku u "Uručenje malog paketa" i počeli je naplaćivati čak i prilikom uručenja u poštanskom uredu. Te godine sam dobio tumačnje HAKOM-a da je to legalno, do 2019. su se predomislili i zaključili da nije. To su radili jer jer su smatrali da imaju veliki deficit u prometu s Kinom i jer HAKOM nije bolio kurac što se događa iako je od prvog dana bilo ilegalno. Sadašnje male pošiljke koje idu preko Cainiao Savera u HR preko Mađarske ista su kategorija, samo ti mali paketi idu "na račun" mađarske pošte i od 2019. HP ih ne smije naplaćivati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3420 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Poziv od Telekoma: “Dobar dan, primjetili smo da ste odbili naš paket. Možemo li znati u čemu je problem?” - “Nisu mi dostavili doma nego su me zvali u poštu da dođem po to” - “Žao nam je, velike su gužve…” - “Plaćeno je da dođe doma. Ne pada mi na pamet da gubim vrijeme u poštanskom uredu.” Par dana poslije opet isto. Ovaj puta se retorika zaoštrila. Rekoh da me nije briga za očito prešutni dogovor između njih i pošte da će pošta debelo dampati cijene i a da paketi neće biti isporučivani na adrese. I sad treći puta šalju… |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|