Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 18:37   #4921
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Složio sam na kompu dual boot iz prve.
Na laptopu sam već neke stvari isprobavao, tipa Bottle. Autocad 2015 definitivno ne radi, noviju verziju ću možda na kompu probat.
Bricscad koji je podržan na Linuxu radi bez problema, njega mogu koristit legalno s licencom koju imam, samo moram deaktivirat licencu na Windowsima, a to se može neograničeno mnogo puta.
Na forumu Radimpexa za Armcad koji mi je neophodan za posao se javio neko od devova i objasnio da nemaju u planu u skoroj budućnosti prebacivat Armcad na Linux, tako da posao na duže staze neće ići na Linuxu na žalost.
Ali ima još dosta toga kaj ću isprobat s vremenom. Na ovom kompu iz potpisa sam instalirao Linux na novi NVMe disk od 512GB. Imam još jedan komp na vikendici gdje imam unutra prazan SATA SSD od 256GB, taj komp ću više koristit kad se preselim tamo trajno za 6 mjeseci.
Uglavnom mixed emotions, ali dok me zabavlja dobro je.
Piksa je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:43   #4922
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
digni vm win10 ltsc u virtualbox recimo na linux hostu

https://www.virtualbox.org/

ukljuci 3d akceleraciju i isprobaj te aplikacije koje ti trebaju.
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:29   #4923
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Multiple benchmarks have shown that Windows games can sometimes run better on Linux through a compatibility layer, but that advantage often hinges on how well a game or hardware platform is tuned for Linux. New benchmarks meant to mirror Steam Machine-level hardware and mainstream gaming PCs reveal that Linux's biggest gains still come on systems with integrated graphics, while improvements on machines with dedicated GPUs remain uneven. Even so, the results paint an increasingly encouraging picture for Linux gaming overall, and for Valve's ambitions in the space.
Recent benchmarks from Ars Technica show that SteamOS' performance advantage over Windows 11 largely evaporates and sometimes reverses on devices with discrete graphics. Moreover, Valve's Linux distro and compatibility layer appear to worsen performance issues on GPUs with just 8GB of VRAM.
> Benchmarks show Windows can still outperform SteamOS on dedicated GPUs
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:25   #4924
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
WinBoat mi je odlično alternativno rješenje, iako ima par svojih mušica, no jednom kad ih ispeglaš, radi tipi topi.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na