|
|||||||||||
|
|
#4861 | |||||
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. Jučer u 22:34. |
|||||
|
|
|
|
|
#4862 | ||
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#4863 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Pokušavam na Debian VM-u mountati NFS share na NAS-u i, osim što sam to radio gro puta i koristim identične fstab komande koje sam uvijek koristio, nemam uopće ideju zašto mi je ne želi mountati nakon reboota. Ako ručno mountam nakon boota s "mount -a" onda sve radi. Koji vi pristup koristite za mountanje shareova (multimedija), kroz fstab (i koju komandu) ili kao service (ovo nisam do sada koristio)? Ne kužim zašto mi recimo Proxmox uredno spaja na NFS share, a Debian VM neće: Code:
10.27.20.2:/media /mnt/media nfs vers=3,nouser,atime,auto,retrans=2,rw,dev,exec 0 0
|
|
|
|
#4864 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Probaj mu implementirati delay...moja je pretpostavka da u trenutku kad zeli mountat da mreza nije spremna pa posto nemoze do ciljnog servera - mount ne uspijeva a kasnije ni ne pokusava. Cekiraj i autofs. Imas cak opciju mountanja mount pointa tek kad neka aplikacija zatrazi pristup lokaciji. |
|
|
|
|
|
|
#4865 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Proxmox je debian ![]() mi na valjd 200 debiana imamo nfs u fstabu |
|
|
|
|
|
#4866 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li pregledao logove? Čini se kao da presporo digne mrežu ili DHCP kasni. EDIT: Kasnim, briši.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. Danas u 19:59. |
|
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Tipa: Service 1 up? If yes -> Load Service 2. If not -> wait for Service 1. Service 2 up? If yes -> Load Service 3, itd. |
|
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Vjerojatno bi trebalo dodati ovo u fstab mount opcije: Code:
x-systemd.automount x-systemd.after=network-online.target Code:
10.27.20.2:/media /mnt/media nfs vers=3,nouser,atime,auto,retrans=2,rw,dev,exec,x-systemd.automount,x-systemd.after=network-online.target 0 0 |
|
|
|
|
|
|
#4870 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Hvala, ovo je napravilo razliku "x-systemd.after=network-online.target" i to sad radi kako sam zamišljao. Dodao sam tvoje parametre, a taj naglašeni mi je izgleda falio. Naletio sam na sličan savjet, vrtilo se oko "_netdev" koji kod mene nema funkciju, ako je taj parametar uopće još aktualan: https://www.reddit.com/r/linuxmint/c...mment/l8yw3g1/ Hvala svima još jednom. Ljepše je ovdje nego u W11 temi ![]()
|
|
![]() |
|
|