Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.05.2025., 18:22   #2071
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor the.elles.d Pregled postova
Ne u kontekstu da su zabranjeni u b2b okruženju putem pojedinačnih plaćanja - pojedinačna plaćanja nisu problem, ali kako to provesti u pain.001.001.09 datoteci koji ima nekoliko tisuća naloga i to sve obraditi unutar 10 sekundi, koje treba ići prema 5 sekundi, kako je definirano pravilima?
Da, to su izazovi i to će biti vrlo zanimljivo.

Nema baš svaki dan puno datoteka sa nekoliko tisuća naloga. Realno to koristi par firmi koje puštaju plaće + doprinose.

Ali svakako tako nešto tj. tu količinu obraditi u tak malo vremena j zaista izazovno. Ne znam kako je regulator sve to zamislio + ono kaj se priča o besplatnom raučunu i X free transakcija. Sve je to krasno i lijepa ideja ali ako želiš sve instant i da bude free...to baš i ne ide. Takvi sustavi koštaju silne novce.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2025., 20:55   #2072
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Nešto konkretno te zanima?
Teško je reći u uporedbi s ostalim bankama, ali IMHO čini mi se nešto manje funkcionalnosti nego neke druge naše banke.
Inače imaju dvije app:moja RBA (klasično bankarstvo) i RaiPay za plaćanje s moba
Ovu drugu ne koristim pa nemam pojma kako radi

sporo radi
potrebno je puno duže držati mob uz pos u odnosu na npr. gpay
možda je zaba zato odustala od toga i omogućila dodoavanje kartica u gpay
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2025., 12:44   #2073
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
imam dva kredita:

1) jedan glasi na mene kao privatnu, fizičku osobu, još 4000 € za otplatu, mjesečni anuitet mi je 143 eura do kraja otplate, uzeo sam taj kredit kraj 2022. godine (8800 €)
2) drugi kredit glasi na moj jdoo, ostalo oko 3500 € za otplatu, mjesečni anuitet mi je 205 eura pa do kraja otplate, taj kredit sam uzeo na kraju 2021. godine (80 000 kn)

dali ima kakvog smisla u matičnu banku poslati mail/otići osobno i viditi za refinanciranje tog kredita? hoću li dobiti šta pametno time, u smislu manje kamate/manjeg troška plaćanja? za oba kredita me zanima, ako se ne varam, kamata za oba kredita mi je 6%...
Staro 23.06.2025., 13:01   #2074
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Krajem 2021. i 2022. su bile niže kamate nego sada. Nemaš troška osim vremena da probaš, ali pazi da ti naknade neke ne naplate pa da ti bude skuplje naknada + kamata od sada kamate.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2025., 12:13   #2075
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel se u Zabi nesto mjenjalo po pitanju procedure dodavanja njihove kartice u gpay wallet jer na sluzbenoj stranici stoji uputa:

"Karticu u Google Wallet dodajte putem m-zabe:
• Uđite u izbornik Kartice.
• Ispod odabrane kartice kliknite na "Dodaj u G Pay" i slijedite upute na ekranu."

Naravno kad uđem u njihov net banking i odem na kratice nemam nikakvog izbornika i nemam opciju "dodaj u g Pay", na telefon se nitno ne javlja i tak

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2025., 12:34   #2076
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma app im je užasna. Moguće da nešto mjenjaju ili nešto ne radi.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2025., 12:43   #2077
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

A doktori iz PBZ-a npr uopce nemaju opciju da si sam prebacis net banking na novi mob nego moras zvati ili ici u poslovnicu. Jedini je problem sto sam jucer npr 2x1.5 sata bio na telefonu i cekao da se netko javi, nisam docekao. Ali ta sluzba ne telefonu radi do ponoci i nazovem mudro oko 21h, javi se zena nakon 17 min cekanja i kaze da ona to sad ne moze napraviti jer tehnicki nije izvedivo, to mogu samo do 20h. Atreba mi izgenerirati 6-znamenkasto kod koji upisem u novi mob, rubrika vjerovali ili ne

Staro 17.07.2025., 12:54   #2078
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Jel se u Zabi nesto mjenjalo po pitanju procedure dodavanja njihove kartice u gpay wallet jer na sluzbenoj stranici stoji uputa:

• Ispod odabrane kartice kliknite na "Dodaj u G Pay" i slijedite upute na ekranu."

Naravno kad uđem u njihov net banking i odem na kratice nemam nikakvog izbornika i nemam opciju "dodaj u g Pay", na telefon se nitno ne javlja i tak
To je bug u trenutnoj verziji. Odi desno na neku karticu gdje nemaš prometa pa se vrati natrag na željenu karticu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2025., 12:55   #2079
definho
Premium

definho's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
od keksa, revoluta, erstea itd. svi se mogu reaktivirat samostalno, ali PBZ ne

i ja sam jucer bio u banci radio redistribuciju mPBZa, nisam ni znao da ide telefonski, jer prosli put kad sam probao telefonski su me poslali u banku. znaci sad po novom ide i telefonski?
Staro 17.07.2025., 12:58   #2080
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Na Erste migraciju riješiš u par sekundi u aplikaciji putem M-Tokena.
Nedavno smo pobjegli iz PBZ, dosta mi ih je..
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2025., 13:01   #2081
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
To je bug u trenutnoj verziji. Odi desno na neku karticu gdje nemaš prometa pa se vrati natrag na željenu karticu.
Problem je sto imam samo jednu karticu pe ne mogu ici lijevo-desno Telefonski odradio, zena kaze da je napravila nalog i buti ce aktiviran tokom dana te cu dobiti poruku na net banking. Zivi bili pa vidjeli

Citiraj:
Autor definho Pregled postova
od keksa, revoluta, erstea itd. svi se mogu reaktivirat samostalno, ali PBZ ne

i ja sam jucer bio u banci radio redistribuciju mPBZa, nisam ni znao da ide telefonski, jer prosli put kad sam probao telefonski su me poslali u banku. znaci sad po novom ide i telefonski?
Ja sam zadnji put prije par mjeseci napravio telefonski, ali sam očito imao neku ludu srecu da mi se odmah netko javio. Sad vec drugi dan zovem i nazalost nista, ne mogu dobiti da se netko javi

Staro 17.07.2025., 13:17   #2082
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Potvrdjujem, bas jucer sam to radio zeni. Nije bilo opcije kad sam otvorio kartice. Skrolao po karticama i odjednom se pojavila opcija/gumb.
Staro 17.07.2025., 13:26   #2083
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Lako vama sto imate vise kartica pa scrolingom rijesite bug Evo, prosao mi nalog u ZABI i kartica ubačena u Gpay.

Javili se iz PBZ-a, i pazi proceduru, dam ženi osnovne podatke, i govori ona da je procedura tahva, ona ce mene nazvati za 5 min, valjda nesto mora provjeriti i tek onda mozemo pristupiti generiranju koda za app na novom mobu.

Staro 17.07.2025., 14:22   #2084
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova

a dodavanje kartice direktno kroz wallet (ne preko m-zabe)?
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2025., 16:16   #2085
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Vjerojatno ce mu izbaciti poruku na kraju setupa "call your bank" zbog verifikacije. Barem u ovom mom slucaju je bilo tako. Wallet je kod transfera sa moba na mob prebacio i karticu ali je trebalo potvrditi podatke, next, next, i zapelo na "call bank". Onda sam je dodao preko mzabe i to je proslo bez potrebe za dodatnom verifikacijom.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na