Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 08:20   #82681
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
I onda kazu odrzavanje BMW-a skupo. Prednja lambda sonda, Bosch OEM 92€, metlice brisaca, takodjer Bosch 24€ obe, Brembo plocice naprijed 60€...
Nesto me nije dugo drzalo ovo da kupim Hyundai
Ma kupi hjundai kiu to ti je top sve.

Majkemi ne bi vise pricao s tobom da utopis bmwa i kupis hjundai.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:53   #82682
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ima toga još.

Baš je neki dan lik na drugom forumu napisao, cijene i dobavljivost dijelova za kia/hyundai i BMW

Citiraj:
nosači motora za 1.6crdi modele 21810-2K600 (i20, rio, soul...). Zamjenski postoje u teoriji, al prije cca 2-3 godine se ništa nije moglo nabaviti kod nas. Isključivo ovlašteni, cca 200€ i minimum mjesec i pol čekanja. Alternativa ti je naručivati direktno iz koreje (www.sparekorea.com)... nešto brže i jeftinije od ovlaštenog, al isto kurac od posla.

Za recimo F30 imaš bilokoji nosač sutra u radionici za manju cifru.

Ili da ti nedajbože na Kia/Hyu krepa pumpa tekućine za stakla (98510 2J000), opet nema zamjenskih, ovlašteni čeka mjesec dva ili opet se jebi sam sa naručivanjem iz Koreje.

A BMW... sutra je dostupna i montirana prije nego što Paypal pošalje lovu za aziju.

Ili ako stvarno hoćeš jače nešto... imaš Sorento/Sportage/Hyu pandane sa 4x4? Krepao pogon, treba reparacija reduktora/diferencijala?

E jebi ga.. ovlašteni to ne radi. U Hrvatskoj to nitko ne radi... Možeš naručiti cijeli sklop za cca 4000€ bez montaže. A jako se vole raspadati... garantiram ti (apsolutno ničim) da na 50% starijih modela više ne radi.

A ako ti krepa xDrive na BMWu (pričam za rwd modele)... reparacija ti je 1100€. Ili odradiš xDelete za puno manje.

Za Kia/Hyu nitko ne radi 4x4 delete. Greška ti se pali na svakom proklizavanju i moš se jebat.

I dalje su meni Hyu/Kia auti dragi, smatram ih generalno pouzdanima i u pravim okolnostima bi ih kupio.

Ali tvrditi da ih je u bilokakvoj kombinaciji jeftinije ili jednostavnije održavati od BMWa je glupost, pogotovo kod modela koji se mogu direktno usporediti.

Za BMW su djelovi neusporedivo dostupniji, redovno povoljniji. Ima puno više specijaliziranih majstora koji znaju šta rade i generalno je održavanje lakše. Kako redovne, tako i vandredne situacije.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:19   #82683
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Ako su vrhunski nisu A ;)
Nisu škole završili za mehu. Nisu radili u servisu niti išli na specijalizacije, a stručniji su od ovlaštenih servisa. Oba su vozili relly, slagali aute sebi i drugima i angažiraju ih za leteće mehaničare na trkama. Ovo je jedan od njih dva i njegova beba.
https://www.facebook.com/share/p/1BEgjXdc52/

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:37   #82684
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Znači da nisu fušeri. Poznajem dosta samoukih ljudi koji su vrhunski u svom poslu, ali njih moraš osobno poznavati ili preko preporuke. Govorim o fušerima koji se reklamiraju na sve strane da rade sve poslove vrhunski, daš ima da naprave posao jer su jeftiniji i želiš uštediti novac, pa kad vidiš sta su napravili glava zaboli a možeš se žaliti upravi vodovoda. Zna se šta su fušari iebo ga lebac, tko ne zna ili se tek doselio ili ima alzheimera.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:08   #82685
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Fušer je i profesionalac koji nakon radnog vremena radi u fušu, na crno. Fušer je i priučeni majstor koji radi samo na crno. Fušer je varalica, ali dobar i majstor. Nema tu pravila.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:21   #82686
C.J.B.
Premium
Moj komp

C.J.B.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ček, na tom autu treba motor vaditi radi te pumpe
Da, potvrdio mi je i neovisni mehanicar jer mi je bilo tesko za povjerovati na prvu, ali onda malo pogledas koliko je naguzvan motorni prostor pa i nije tak nevjerojatno.

Ne vadi se motor kompletno, ali se izmice zbog pristupa.
Doduse ne znam da li je isti postupak za standardnu A klasu, vjerojatno ne, ali za AMG verziju nema drugog nacina. I hvala bogu, ima 3!? cirkulacijske pumpe rashladnog sistema pa si ti misli..

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Danas je izašlo sunce i planira se vikend izlet, pa je završio na pranju i glancanju
Krasan auto, koliko dugo ga imas i kakvi su dojmovi?
Da li je napravljena korekcija boje na autu? Radis detailing sam ili?

Zadnje izmijenjeno od: C.J.B.. Jučer u 11:55.
C.J.B. je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:15   #82687
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Netko je nedavno pisao kako je vozio autocestom i poludio.
Slično je i meni,jer 15x mjesečno putujem na posao autocestom i neznam da li sam ja retard ili što se događa.
Lijevom trakom se vozi sporije nego desnom.
Kada su 2 kamiona jedan iza drugoga,stvara se kolona od 500m jer pacijenti sa autima prestižu kamion valjda 3kmh brže nego što kamion ide i onda se ostali zakelje jedan iza drugoga i eto gužve.
Vozim se 100-110kmh desnom trakom i nerijetko sam brži od specijalaca s lijeve strane..
Kada smo išli na more prije 3 tjedna,svako prestizanje 2 kamiona znači bar 10+ autiju jedan iza drugoga i svi se voze ispod 100kmh..
Stranci ako se voze 130kmh,čim je znak 110kmh,odma kočnica,bez obzira ima li koga ispred ili iza njih..ne šmirglaju nikoga..policije nema nigdje..vožnja autocestom polako postaje noćna mora za voziti se..
komer je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:03   #82688
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Fušer je i profesionalac koji nakon radnog vremena radi u fušu, na crno. Fušer je i priučeni majstor koji radi samo na crno. Fušer je varalica, ali dobar i majstor. Nema tu pravila.
Fušer može biti svatko tko nije u stanju (privremeno ili trajno, specijalizant i profesionalac ili amater, neuk ili obrazovan u struci) odraditi posao do razine PS ili bolje od toga.
Nerijetko su strastveni ljubitelji mehanike bolji od najspecijaliziranijih mehaničara i/ili magistra FSB.

Pojam fuš označuje nedovoljno dobro napravljen posao, neovisno o struci i počinitelju tog monstruoznog djela.

Getribolog out

Jel zna itko dal' u modernim benzincima 1.5 turbo pretežno japanske mašine, trpe ugradnju LPG ?

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:36   #82689
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Nisu škole završili za mehu. Nisu radili u servisu niti išli na specijalizacije, a stručniji su od ovlaštenih servisa. Oba su vozili relly, slagali aute sebi i drugima i angažiraju ih za leteće mehaničare na trkama. Ovo je jedan od njih dva i njegova beba.
https://www.facebook.com/share/p/1BEgjXdc52/

BB? ;)

Ne otvara mi link pa ne vidim.
Staro Jučer, 14:01   #82690
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Automobili

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova

Fuš inače znači loše odrađen posao. Posao sa strane, dodatan, itd se naziva rad na crno popularno rad sa strane. Možda nazivi ovise od regije do regije, ne znam, ali kad sam napisao da ne dan fušeru da mi radi auto ili kuću, mislio sam da ne dam nikome tko ne može stajati iza svog posla , neovisno gdje radi ili ne radi. Fušer može raditi i u nekoj autokući, ako znam da ne radi dobro posao ne idem tamo. Ako je netko vrhunski u tome što radi za mene nije fušer, radio on doma ili u ovlaštenom,svejedno. Im out
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:21   #82691
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor komer Pregled postova
Zadnjih tjedan dana se neckam kako najlakse odraditi Pula-Foča i cak sam htio otici po A1 do Međugorja pa zaobici komplet Bosnu... Ali koliko god meni autoputevi bili oke, ti ljudi koji se njime koriste mi nisu nimalo ok. Zasad debelo naginjem na starom cestom preko Bihaca i odj autoput kompletno. Otegnut cu si jaja al nadam se da cu psihicki biti u komadu Do Zga mi dodje slabo sta sve vidim, kamoli do Ploča i to jos u sezoni.
Staro Jučer, 16:22   #82692
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Danas je izašlo sunce i planira se vikend izlet, pa je završio na pranju i glancanju

Sviđa mi se boja, osvježenje od uobičajenih 50 shades of grey. Mada Lexusova perla bijela mi je isto genijalna.

Jedino što mi nije baš 100% su crne felge ali ok, to je samo moj osobni stav.
Auto ko auto je zakon.

Kak ti se sviđa CVT za sada?

Citiraj:
Autor komer Pregled postova
Slično je i meni,jer 15x mjesečno putujem na posao autocestom i neznam da li sam ja retard ili što se događa.
Lijevom trakom se vozi sporije nego desnom.
Kada su 2 kamiona jedan iza drugoga,stvara se kolona od 500m jer pacijenti sa autima prestižu kamion valjda 3kmh brže nego što kamion ide i onda se ostali zakelje jedan iza drugoga i eto gužve.
Vozim se 100-110kmh desnom trakom i nerijetko sam brži od specijalaca s lijeve strane..
Kada smo išli na more prije 3 tjedna,svako prestizanje 2 kamiona znači bar 10+ autiju jedan iza drugoga i svi se voze ispod 100kmh..
Stranci ako se voze 130kmh,čim je znak 110kmh,odma kočnica,bez obzira ima li koga ispred ili iza njih..ne šmirglaju nikoga..policije nema nigdje..vožnja autocestom polako postaje noćna mora za voziti se..

Praktično sam gotovo svaki dan na autocesti i vidim svega ali jučer sam stvarno dobio slom živaca.
Dakle za početak pogine dvoje ljudi oko Kutine, dok njih vade još se par auta podrobi na istoj dionici. Cijeli dan je tamo gužva i krajem dana tako iza 19h krenem sa ženom za VU. Dođemo do prve kolone negdje prije Kutine, obje trake stoje, složen koridor po sredini i mamlaz u bijeloj Škodi Octaviji SLO tablica proleti, ali doslovce proleti pored nas zaustavnom trakom jedno brat bratu 80-100km/h.

To kako se ekipa vozi nije normalno, to treba batinom lupat.

I sve u 90% slučajeva SLO ili A tablice, jasno unutra su slovenci i austrijanci jednako kao što sam ja kanađanin.
Kampiranje u lijevoj i ne jebe živu silu. VEli žena pa desna je skroz prazna, i fakat, desna prazna na jedno kilometar, kilometar i po. A lijeva se vuče 125km/h. Zašto, zato jer mamlaz vidi šleper kilometar i po ispred i nema jebene šanse da se makne desno.

Na kraju žena veli daj ga više obiđi, i onda moraš ti napravit prekršaj jer tele misli da je solo na cesti.

I tako doslovce cijelim putem do Županje. Od ZG do Županje jedno 5-6 nesreća od kojih odma na ulazu na autocestu tri auta na hrpi od čega dva stoje pod 90 preko lijeve trake a taman pred izlazom za Županju neki lik baš onak fino popeglao 30-ak metara ograde.

A to kaj veliš za pretjecanje šlepera, drito to. Lik ima tempomat na 110km/h i njega ne jebe živa sila, on će ta dva šlepera prelazit idučih 1500 metara. Ne dao bog da mu čadžavi prasat lubeničar popije deci nafte više, propade mu fotka i objava na fejsu od minkena do sarajeva s pol tanka goriva #samojako #samogas #TDIpower

No OK, stigli u jednom komadu na odredište, sad se samo treba vratit nazad
Što ćeš, teladi ima uvijek samo treba živce na hosntregere i prst u uho.

20250802-135648

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. Jučer u 16:46.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:04   #82693
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
@Wolverine proper bmw!

Koji motoric i getribica?

kasko je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:58   #82694
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
@Wolverine proper bmw!

Koji motoric i getribica?

525i odnosno M54B25 i ZF 5HP19
Čist pristojno za kruzat otvorenom cestom ili autocestom.
Da je B30 bilo bi možda malo bolje ali ok je i ovak.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:09   #82695
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Sviđa mi se boja, osvježenje od uobičajenih 50 shades of grey. Mada Lexusova perla bijela mi je isto genijalna.

Jedino što mi nije baš 100% su crne felge ali ok, to je samo moj osobni stav.
Auto ko auto je zakon.

Kak ti se sviđa CVT za sada?
Bijeli s crvenom unutrašnjosti mi je bio favorit, ali toliko ih je malo općenito, da nisam mogao puno birati.
Ove tamno sive su standardne u za ovaj paket opreme, crne su doplata i meni su isto najslabija karika.

https://www.wheelership.com/19-x-8-l...7zAVmpAQYHk67w

Ne znam koliko i ima li uopće više različitih CVT verzija, ovise li o motoru…ali ono što dolazi u Corolli i ostalim hibridima s 1.8 motorom nema veze s ovim.
Skroz drugačije radi u odnosu na Corollu i Prius. Nema urlanja i osjećaja kao da je u previsokim okretajima

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore