MBO: Abit IX38 QuadGT - 1391kn
CPU: Intel Q9300 - 1869kn (po meni bi bolja solucija bio q6600, zbog vise cachea je vise manje jednako brz kao q9300 zapravo dok je jeftiniji 300kn, a q9450 iako brzi (10-15%) od q6600 nisam siguran da opravdava 40-ak % razlike u cijeni bas, no tvoj izbor)
Cooler: schyte ninja 1100 plus rev b - 350kn
ili bar ac freezer 7 pro - 180kn
RAM: crucial ballistix 2x2gb kit - 699kn
s tim da bi mogao nazvat i pitat eventualno ako ce dolazit single keksi po 2gb iz razloga sto ako ti krepa jedan keks u kitu moras cjeli kit nosit na servis, nije strasno posto su decki brzi s tim, al je to tjedan dana bez kompa ako nemas neku rezervu!
HDD:
750.0 GB SAMSUNG Spinpoint F1, SATA II-300, 32MB cache, 7200 okr./min, za desktop - 1.089,00 KN
sto se raptora tice, ne, nisu toliko brzi, ali zato bucni jesu
eventualna alternativa ovome je neki manji disk za sistemski + veci za storage, ali to su sad vec osobne preferencije
GPU: U principu neka 8800GT ili GTS 512mb graficka je dovoljna za tjerati igre trenutno na 24" monitoru, a kad nebude vise dost jaka ni 3870x2 nece biti, a razlika je u ~1000kn cijeni. Imaj na umu da ukoliko uzimas 8800gt da odaberes neku s nestandardnim coolerom jer je obicni bucan, dok kod GTS to nije problem. (obavezno 512mb ak je gts, ne 640 jer je procesor slabiji) npr:
VGA PCI-E POINT OF VIEW, GeForce PCX 8800 GTS, 512MB DDR3, DVI, TV, HDTV - 1699kn
ako sam dobro shvatio igre su sporedna stvar za raditi na kompu, pa time opravdavam ipak slabiju graficku.
KUC: Antec p182 - 1049kn
izrazito kvalitetno i tiho kuciste
PSU: CORSAIR HX Series CMPSU-620HXEU 620w - 969kn
jace napajanje od onog tagana i jedno od tisih i modularno - s tim da preporuka da uzmes isto napajanje u ADM ili Optimumu jer oni imaju 5 godina garancije nasuprot 2g kod linksa, a u linksu ce ti ugradit to u komp makar nije kod njih kupljeno kad vec sve ostalo tamo uzimas.
Ili u linksu seasonic s12 650 za 929kn
zvucna: X-Fi xtreme music, al ju trenutno nemaju, pa sacekaj malo da ju dobiju pa ju samo ubacis u komp. ili uzmi ovu audio i mirna bosna
DVD: koji god ti je najljepsi
monitor si rekao ne dirat, a slusalice, iskreno meni su vise hd555 pasale, ali danas su skuplje 300kn, kad sam ja kupovao razlika nije ni 100kn bila, tako da ih ne mogu bez rezerve bas preporucit.
E sad, neke komponente su skuplje od onih sto si sam stavi, neke jeftinije, ali smatram da dobro napajanje i kuciste mogu posluzit i za sljedecu konfiguraciju i ovi bi morali biti i vise nego adekvatni, dok ce ostatak poput graficke kartice koju god kupio danas za godinu - godinu i pol biti zastarjeli, pa je steta previse novaca za njih ako primarna funkcija kompa nije igranje ili neka 3d obrada.
I dodao sam 3rd party cooler kao opciju jer iako bi intelov standardni odradio posao po meni dobro dode da procesor bude jos malo hladniji ipak, a i racunalo tise