View Single Post
Staro 12.04.2008., 09:56   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
zanimljiv koncept. da koristi DDR2 vulgaris i s775 procesore nasao bi kupce, ovako ...

400E za 4 GB SPOROG RAM-a u vremenu kad je GB 110 kn. nece ici
Persona koja je recenzirala ovo nije isla u jednu realnu sirinu i malo razmislila; Intel na *svim* svojim Extreme series plocama nudi 8GB (ECC) RAM-a, bio on FBDIMM, DDR3 ili DDR2 - forsiranje FBDIMM-a na "ovekrlokerskoj" platformi? No "perjanica" "obicnih" Extreme ploca, DX48BT2, stoji 200njak $ manje od Skulltraila. To sto Skulltrail "nadoknadjuje" to "viskom" PCI-E slotova i dva procesora, well, s danasnjim mrcinama, i nije neki preveliki minus...

Takodjer, PCI implementacija je *uzasna* kao i na svim ostalim Intel (Extreme) plocama - niti 66MHz support (a barem bi covjek *to* ocekivao na nekakvoj Extreme seriji, kada vec smrdi staviti PCI-X ili barem izvesti 64 bitnu implementaciju), niti to smece sto su implementirali ne radi dovoljno brzo i poletno kako bi covjek ocekivao. Da ne pricam kako vjerojatno 90% kontrolera ne radi (sto PCI, sto PCI-E) a "objasnjenje" koje Intel daj je u stilu: "ko vas jebe, ako hocete vrtiti SAS/SCSI kontrolere, trebali ste si uzeti serversku plocu...".

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Kao što Bubba reče, zar ništa više nije sveto
Već vidim kako određena populacija kupuje ovo čudo, dovlači doma i otvara thread na forumu "pokažite svoje 3d mark rezultate"
Zalosno je sto je Intel spao na te grane. Da ne koristi DDR3, vec bih davno sutnuo ovaj sugavi Bad Axe 2 iz racunala i presao na Supermicro C2SBX, buduci da mi je ploca idealna za moje potrebe (sem DDR3, dakako)...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote