View Single Post
Staro 11.04.2008., 16:16   #24
LiquiD SileNcE
Premium
Moj komp

LiquiD SileNcE's Avatar

Datum registracije: May 2007
Meni je murija zapljenila doma kompove. Buraz im se ko klinac igrao s printerom i isprinto 100 kn i to su, ne ni on, nego njegovi frendovi uvalili čoravom dedi na kiosku za žvake. Uletili mi doma uzeli kompove i printer kao dokazni materijal i sve cd-e. Na kompu filmova, mp3-ca, legalan softver totalno nepoznat pojam. Ostao mi jedan cd s muzikom The Cranberries koji je imao naljepnicu kao fol original i ništa više. Stara je morala na muriju s još jednim svjedokom po vlastitom izboru i biti prisutna kad su oni pretraživali kompove. Pao izbor na kolegicu. Naravno kada sam spomenuo filmove tu je bila i sekcija sexualnoedukativnog karaktera koju su morali pomno pregledati zbog možebit neprihvatljivog(čitaj) pedofilskg sadržaja. Rekla je da bi nas bila ubila kad su zastali na nekoj mladolikoj nerazvijenog poprsja.... Uglavnom, vratila se doma s kopijom zapisnika na kojem je redom bilo RUKOM popisano SVE baš SVE na kompu. Da, i cd-i naravno. Nekoliko stotina njih. Primjera radi: cd:empetrice 1, empetrice 2, programi, gluposti, backup, sve što ti padne napamet pa zapišeš na cd. Naravno i 20gb muzike pjesmu po pjesmu. Žao mi službenika tamo.
Uglavnom za piratstvo nas nisu ni kaznili, presuda je stigla za 2-3 mj (jaako brzo) i buraz dobio 60ak sati dobrotvornog rada u pučkoj kuhinji. Kompjuteri su na policiji ležali sigurno godinu dana ako ne i duže. Kad su nam ih vratili bili su dobro čuvani, ali printer naravno više nije radio. Pregledavali su ih tako da su izvadili diskove i ubacili ih valjda u svoj kompjuter. Jer sjećam kako sam ih bio postavio, a tako nestručan nisam ni onda bio. Ušarafljen samo s jedne strane u slot za optičke uređaje.
Eto to je bio burazov bliski susret. Da onda je bio i maloljetan, što se da zaključiti i po težini kazne.

LiquiD SileNcE je offline   Reply With Quote