View Single Post
Staro 10.04.2008., 10:00   #500
RS_172
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Da izvadim post iz prasine... vec duze imam 6750, prije na P35C-DS3R a sada na x38-DS5. Na pocetku mi je bilo dovoljno da proc radi na 3200 mhz (1.35v, znaci def) i memorije (Patriot 2x1GB na 800) sam sa multiem 2.4 drzio na 960 (2.0v)... sve je to radilo super stabilno, orthos sam vrtio preko 12-13 sati bez gresaka a da temperature ostanu na vrijednostima tipa 50-55 u Everestu, nesto nize u Coretempu i TAT-u.
E do "problema" je doslo kada sam odlucio popesti se na 3600 mhz, jednostavno se nisam uspio maknuti dalje od 413 mhz FSB-a... i ako sam spustio multi procesora na 6/7x i memorije na 2x... nije mi bilo jasno kako proc i memorije koji rade stabilno na 3200 odnosno 960 mhz od jednom ne idu preko 2478 i 826 mhz Isprobao sam gotovo sve biose koje sam nasao na GB stranicama, razne frekvencije sa raznim kombinacijama voltaza, izvadio plocu i spojio samo minimalno potrebne stvari u kombinaciji sa raznim graf.karticama cak i PCI, odradio vise puta sve "po manualu" kako objasnjeno po raznim sticky-ima tu na forumu, nabavio druge memorije (Ballistixe 2x1GB - svjestan problema kompatibilnosti sa plocom), uzeo i Corsair HX520 napajanje ali sve to nije pomoglo... na 413 mhz FSB-a podignem Win i sve radi stabilno, sve preko toga uopce ne posta...

E sada dolazi dio kojeg najvise volim... x38-DS5, potpuno isti problem... rekapitulacija... ili ja mogu ici djeliti jabuke ili mi je proc jedan od rijetkih (nigdje na netu nisam uspio naci da se neko zalio na takvo sto) koji stane na odredenoj frekvenciji FSB-a i ne mrda dalje...

Ljudi, sta sada?
RS_172 je offline   Reply With Quote