Citiraj:
Autor Mar
Jedini nedostatak diskova je ... .pouzdanost???
Last time I checked, pouzdanost je najvažnija karakteristika HDD 
|
Stanje je ovakvo...
mogući problemi piše u recenziji.
Hutil, program za testiranje diskova, ima problema sa ajmo reći kompatibilnošću s novim F1 diskovima. Hutil prijavljuje greške iako diskovi rade sasvim normalno. Sad je li to uistinu greška ili nije, vrijeme će pokazati (nakon recimo godinu dana i malo žešće uporabe diska).
Disk je dobio visoku ocjenu jer to i zaslužuje po konkretnim činjenicama. Činjenice su: disk je brz, hladan i cijena u rangu 1 TB modela je pristojna (nije najjeftiniji niti najskuplji). Da nije toga sa Hutilom dobio bi i višu ocjenu.
Moja je pretpostavka kako bi mogao imati problema sa pouzdanošću, to nije činjenica pa sam to stavio kao napomenu i minus. S obzirom da je pretpostavka majka svih zaheba, odlučio sam smanjiti ocjenu disku ali neka opet dobije preporuku jer to i zaslužuje.
Neka kupci imaju tu napomenu na umu, pa neka odvagnu stanje stvari. Neka odaberu žele li Samsunga ili nešto drugo. Da ne bi bilo nismo znali, ja sam svoje rekao.
Ovi problemi sa diskom mogu biti i do mog kontrolera, tko zna - nemam više kontrolera na kojim mogu isprobati diskove, pa ne znam u čemu je točno stvar.
Osim toga, ovo ne bi bio prvi disk na svijetu ako je i pokvaren koji je stigao DOA. To nije ništa neobično niti ne dokazuje išta o njihovoj pouzdanosti.
Znao bi reći nešto konkretnije o pouzadnosti kad bi se družio sa npr. desetak F1 diskova na dulji period (godinu pa i više dana). Ovako je to sve relativno.