View Single Post
Staro 09.04.2008., 00:06   #8
RR Merlin
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
kante rade na bijeli dim a ne crni....
Moja ide na dizel.
Citiraj:
Type R?
Nažalost nije Honda. Zezam se, znam za R liniju Hiper napajanja, moje nije od te sorte.
Evo kopiram što sam napisao na još jednom forumu u vezi ovog. Pregled je radio netko drugi na moje vođenje preko telefona, dobro je odrađen, bar ovo što piše:
1. reset CMOSa
2. pregled hladnjaka - učvrćen je dobro
3. pregled konektora - nema znakova osmuđenosti
Pri ponovnom dovođenju sustava pod napon, dakle ne kod paljenja kompa nego kod zaštekavanja napajanja na mrežu i prebacivanja prekidača napajanja sa 0 na 1 dolazi do bučnog, neuobičajeno dugotrajnog rada ventilatora napajanja (u smislu da se nije događalo prije). Inicijalno znao je biti bučan, ali ne da radi 10 minuta. To nije uobičajeno.
4. Pri paljenju kompa uočeno je da se ventilator hladnjaka CPUa vrti normalno.
5. Nakon 5s rada komp se gasi. Uočeno je da ventilator hladnjaka CPUa je radio normalno dokle je bilo napona, tj. nije njegovo gašenje uzrok gašenja kompa.
6. Uočeno je da postoji pravilnost - komp uspjeva sve kraće i kraće ostati upaljen. U početku, jučer, moglo se i do windoza. To je tokom ponovnih pokušaja paljenja reducirano na svega nekoliko sekundi.
7. provjerena je dijagnostika preko koda na ledicama, ali nikavi zaključci se ne mogu izvući - komp se gasio u različitim fazama rada. Suprotno tome, kad je riknula grafa, komp se nije bootao, ali je kod uvijek bio isti i on je upravo dao rješenje, dobio zamjenu na garanciju i sve radilo.
-----
Sutra se može isprobati ispuhavanje, sad je ipak 0000 sati. Ne vjerujem da će pomoć. Obzirom da je izgledno novo napajanje, ajde molim vas pišite preporuke, ako ne ovdje, budem na drugom podforumu otvorio topic...Volio bi eventualnu kupovinu obavit do petka ako je moguće...
RR Merlin je offline   Reply With Quote