Evo da vidim tko što zna o ovome..
Izašle su 9600, 9800 GX2, i evo sad nedavno 9800 GTX. Nedostaje naravno još samo 9800 GT i imamo zaokruženu ponudu 9xxx serije...
E sad, ja sam našao nešto sitno vijesti, čak i neki kineski review, ali ništa pametno. Kažu tri-sli (kao da to netko treba) i nešto veći default clockovi (650/2000). Realno gledajući, to se desilo sa 8800 GTS -> 9800 GTX "transformacijom" (ahem, preimenovanjem

) pa se dobije sitno brža grafička za 10-15% veću cijenu.
Pošto ja nekako mjerkam 8800 GT (Gainward, Golden sample) ovaj veći GPU clock će se i tako istopiti vrlo brzo, eventualno memorija ako isto bude 2200 na nekoj budućoj Gainward 9800 GT kao na GTX-ici novoj. Pa ne znam sad da li da čekam 9800 GT, nije da mi je žurba, ili da jednostavno uzmem Gainwardicu dok je još ima... Ili pak čekat 9800 pa uzet 8800 kad bu rasprodaja
Što me još može poveselit na 9xxx? Pa ništa puno, možda nešto bolji PureVideo (nije baš tak važno, nebum HD vrtio tako skoro, bilo HD DVD il Blu-ray), i SLI optimizacija al kao što rekoh, tri-sli me ne zanima, a sumnjam da ću i SLI ikad koristit.
Ostane mi samo nada da bi novi chip mogao bit nešto hladniji/bolje tweakan (veći krajnji OC) i eventualno bolja (duža) podrška u driverima za igre u skoroj budućnosti, iako je sve to G92 chip pa ni u to baš nisam siguran...
S obzirom na specifikaciju možemo očekivati nešto bolje performanse od trenutne 8800 GTS, pa pogledajte malo 9800GTX review-ove za bolje (okvirne) brojke.. I dakle sve ovisi o potencijalnoj budućoj cijeni. Znači ako dignu cijenu 10% i performanse budu kako očekujem onda sve 5. Ako bude 15% skuplja od sadašnje 8800 GT još se i može provući, al je onda već jaaaako na tankom ledu. A za sve ostalo neće bit isplativo... jednako kao što ni GTX sad nije isplativa (vs GTS)
Pa eto molim mudre glave, ako imaju još kakve informacije o 9800GT nek sasipaju linkove ovdje, i naravno vaša vrla mišljenja o ovoj mojoj dvojbi
Linkovi:
kineski review -
http://publish.it168.com/2008/0315/20080315000601.shtml (prevedite si na google il altavisti)
iste brojke i prevedeni dio teksta, al na malo bržem siteu -
http://forums.gametrailers.com/showthread.php?p=9030161 (neki forum)