View Single Post
Staro 07.04.2008., 23:27   #21
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Bubba, ja ću ti odgovoriti dok se Jerry ne javi, budući da sam dosta razgovarao s njim na tu temu, između ostalog i zato što sam ja naišao na isti problem:
http://www.avid.com/products/xpresspro/specs.asp

Isti problem sam ja imao kad sam htio šogorici staviti Avid na xp64bit. Nema šanse. Probao instalirati i Liquid i Xpress i Composer. Zapne već na instalaciji. Ne znam da li je Jerry imao još neki problem s tim ili ne.

Na svom kompu sam također htio koristiti xp 64 bit, ali i tu su nastali problemi: što se hardware-a tiče nije mi radila Creative labs web camera. Probao tri verzije 64bit drivera među kojima su bili i neki moddani, ali ništa.

Isto tako, neki programi jednostavno nisu mogli normalno raditi u tom okruženju - ConvertXtoDVD u kombinaciji sa Subtitle Workshop Pro bi mi redovito BSOD-ao kompjuter. Znam da zvuči čudno, ali na drugim platformama (Win XP 32bit, Vista 32 i 64bit) programi rade normalno (isprobao sam reda radi).

Jest da su mi ti programi manje više nebitni, kao i gore spomenuta web kamera, ali navikao sam da mi sve što koristim radi (a pogotovo je navikla moja žena ) pa sam se tako vratio na xp 32bit. Da je samo do mene ja bih to pregrmio zbog drugih prednosti 64bitnih windowsa xp.

Sad si mi dao ideju s ovim auto update-om neposredno nakon instalacije OS-a, možda bi mi sve proradilo. možda se pozabavim s tim kad ufatim vremena...

EDIT:
Sad sam se sjetio da je i mene skener yebo (Canon 4200f), ali sam ga uspio podesiti s friškim driverima.