View Single Post
Staro 07.04.2008., 08:48   #106
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Newbie Pro Pregled postova
Sorry na OT-u, no da li je netko mozda bio u Sony shopu u Avenue Mallu, onom skroz na gornjem nivou? Unutra je bio i mali moddani fićek sa muzikom i ostalom multimedijom unutra. Uglavnom, u kutu dućana je složen "mali" home theatre setup sa LCD tv-om koji ima definitivno najbolju sliku koju sam ikad vidio na nekom televizoru. Samo nemam pojma o kojem modelu se radi, neki deda se nije htio maknut iz fotelje dok ne zavrsi film
a ti ko pravi NEWBIE nisi se uopce sjetio pitati striceka koji tamo radi da te uputi u tu stvar koja po tebi ima najbolju sliku koju si ikada vidio... i to zbog nekog dede, kojem je krivo kaj je tek u tim godinama doslo ono o cemu sanja vec 70ak godina

kaj se tice dvojbe lcd il' plazma. ja glavu razbio od reviewa, teh karakteristika, savjeta svakojakih znalaca itd itd...barem dvije pete potrosio na cipelama dok nisam sve izmjerio i vidio.

i sad imam 42" panasonic plazmu, i to je to. TH-42PV70

uglavnom, za maxtv savrsena, za dvd isto tako.

no, ono za kaj sam u stvari najvise potrosio vremena je to kako svi ti veliki teveji izgledaju upogonjeni picekom. procitao sam svasta, no na kraju kad se sve zbroji, nigdje nisam nasao neki posebno dobar tekst o igrama i big teveju.

ali..da ali..sve je to bilo uzalud. i sad vidim da sam trosio prepreprevise vremena za to. no, mozda je i to sve doprinjelo da sam sada totalno zadovoljni vlasnik plazme, i da uzivam svaku sekundu kad buljim u nju. citaj kad se igram ili gledam film.

sve je savrseno citko, jasno i ostro(1280x1024-desktop, za net i ostale djidje). boje savrsene a ghostinga nema. nakon par sati nema zamaranja ociju, no ima vrata jer mi je plazma malo vise postavljena radi klinaca pa vrat boliiii . no u svakom slucaju, svi strahovi su nestali nakon nekoliko minuta isprobavanja kaj se sve moze. nadalje je samo ostalo cisto zadovoljstvo.

isprobao sam i plazmu i lcd, i neznam ni sam kaj je bolje. mozda bi dao prednost plazmi zbog toplijih boja, odlicne crne boje koja je u mraku fakat crna (na mom modelu) i zbog toga kaj mogu plazmu gledati iz bilo kojeg kuta a da uopce nema nikakav gubitak na kvaliteti slike poput lcda koji bez obzira na cijenu, i dalje ima puno manje gledljiviji kut od plazme, a najvise od svega ima gubitak boja i kontrasta kojeg kod plazme nema.

ono, kako su cijene plazmi pale, nekako dajem sitnu prednost plazmi.