Imaš 2 načina za dobivanje EPG-a kod nas:
1) ne radiš ništa dodatnoga (što se tiče instalacija koje kakvih programa) već uhvatiš signal od Croatela na 498Mhz koji u svojem transport streamu ima i EPG
2) Ako ne možeš uhvatiti Croatel, već samo OiV, moraš instalirati WebEGP i konfigurirati ga u MP. Kako ? Lacy je to lijepo opisao u ovom postu ->
WebEGP2
Copy paste medota bi mogla upaliti, no par fajlova bi trebalo od tebe ostati u xmltv folderu (xmltv.dtd čini mi se da mora biti tvoj). Pa probaj ovako (napravi si backup svega od MediaPortala):
Evo ti moj xmltv folder (
Link na download). iz njega izbaci xmltv.dtd fajl, skopiraj u MP direktorij (da ti overwrite-a tvoje fajlove unutra), odi u setup od MP-a, pod
Television ->
Program guide bi trebao narihtati di ti je šta (path do tvguide.xml-a koji ti se nalazi u xmltv folderu od MP-a) i pomoli se da šljaka. Možda ti isprve neće prikazati WebEPG, pa pričekaj malo. Važno je da ga load-a u program kod pokretanja.
Ovo gore je postupak za samo MP, ne za TV server. Nije niti kod njega puno drugačije, već samo se treba u njegovom setup-u raditi.
Od fajlova koji su unutra (u mom xmltv-u; čisto da imaš neku informaciju):
hihihi.exe - skripta koja u Tvguide1.xml miče prvi redak (miče defoltni encoding) tako da imaš HR slova (to je napravio momak tu s foruma i odlično šljaka)
WebEPG.exe - konfigurirani WebEPG da hvata raspored naših svih digitalnih programa, i napravi tvguide1.xml fajl te nakon toga automatski loada hihihi.exe kako bi dobio tvguide.xml koji ima HR znakove u MP-u. Na njemu moraš napraviti ili sheduler da se pokreće svakih dan-dva (iskreno, ne znam koliko je dana u rasporedu) ili ručno ga pokretati.