Citiraj:
Autor syss
ne bi se mogao složiti više oko ovoga, iz istog razloga sam godinama bojkotirao divx-e i ine formate.
imamo iste telke i mogu reći da je mkv par stepenica gore od upscale-anog 720p dvda preko pioneer 696, što čak i bolja polovica bez greške primjeti - ergo razlika je velika.
sad mi reci koliko se to realno može kvalitativno upgrejdat sa kupovinom tipa oppo playera i slikom dignutom na 1080p.
|
Čuj upscaling na 1080p nema smisla jer će to naše telke morat downscalirat na 720p jer je to njihova reza (točnije 1024x720). Tebi treba dobar 720p scaler odnosno player koji ima u sebi dobar scaler i deinterlacer, a bome i croma filter. Čuj po meni je mkv bolji u pogledu oštrine, a ostatak nije za pohvalu i to su mi primjetili i svi frendovi govoreći npr. "Što ti ono titra iza?, Što ono treperi?, kakve su to kocke iza?, kakve su to boje itd?" To je vjerojatno spoj artifekata koji se nedvojbeno javlja u digitalnoj kompresiji, a dotični su uber povećani mkv formatom. Croma sampling je u totalnoj banani, mosquito noise prisutan u velikoj mjeri i još poneki digitalni artifakti. Najskuplji OPPO player košta oko 400$, kod nas bi trebao bit oko 2000-2500 kn otprilike, a koristi najjeftiniji Anchor Bay chip ABT-102(to govori koliko su to skupi chipovi za ugradnju) koji vrši samo deinterlacing i cadence detection iliti 3.:2, 2:2 pulldown i to radi dobro. Scaliranje i croma upsampling error detection/correction ne radi. E sad kome su povjerli scaliranje i cromu neznam, ali po reviewima čini mi se da je dobar i u tom pogledu. Nebi ti htio ništa na pamet sugerirati jer nisam ga vidio na djelu. Uzmi ga na probu, jer nemaš što za izgubit, pa sam prosudi. Ovi jeftiniji OPPO playeri koriste Faroudju Genesis koja je dobra za 3:2 pulldown tj. NTSC format, a za PAL je lošija stoga mislim da je bolji VRS od Anchora u skupljem OPPO 983H playeru. Mogla bi slika bit bolja nego na tvom Pioneeru, ali to je samo moja pretpostavka, jer sve su to playeri niže klase, a za ovaj VRS ABT-102 chip na Anchor Bay stranici su i napisali da se ugrađuje u low cost playere, receivere itd. Isto vrijedi i za Faroudju Genesis. ABT 1012, 1015, 1018 i 2010 su napredniji chipovi, ali koštaju isto kao i Faroudja FLI2301. Koliko para toliko muzike da skratim. Probaj ovaj OPPO, pa vidi. Ja ću ga isto možda probat, a ako me ne zadovolji idem na jednog od skupljih Denona. P.S. Inače taj tvoj Pioneer je ok palyer, ima dobre DAC-ove 12bit/108MHz, dosta hvaljen...hmm...neznam koliko će OPPO bit bolji. Koliko si platio Pioneera?