Nije tu stvar individualizma, jer objektivno judder je najveća bolest filmova i on je vrlo stvaran i za mene uočljiv iz aviona. Zbog toga ljudi plaćaju masne pare za video procesore poput Anchor Bay-a (DVDO VP50, VP30, I-Scan...), Lumagena (Radiance XD,VisionHDQ, itd) i DVD playere poput Denonovih 2930, 3930, pa i DVD-A1XVA(28000 kn). Tu se naravno radi i o jako dobrom skaliranju i de-interlacingu jer se ugrađuju HQV Realta chipovi te bolji Faroudja SLI-2310 itd. Takvi skaleri i playeri od DVD-a rade praktički HD sliku. Dokaz je tome i video procesor Teranex Xantus baziran na Teranexovim algoritmima koji se koristi u video studijima NBC, CBS, ABC, FOX, Warner koji pomoću njega konvertiraju standardnu definiciju slike u HD i to emitiraju, a mi mislimo da je to neko snimo specijalnom HD kamerom ne znajući da je većina tog materijala poteklo od SD-a. Pa pogledajte samo ove obrade starih filmova u HD-u, sve je to remastering i upscaling, ali naravno ne na PC-u kod nekog doma nego na jako skupoj opremi poput Xantusa koji košta negdje oko 100000 dolara. No dobro, da nebi previše odugovlačio s pričom moja vizija rješavanja juddera na DVD filmovima jest kupovina jednog od jeftinijih DVDO scalera poput I-Scan VP20(1500$), jer smo dobili zastupništvo neodavno u:
http://www.audiocentar.hr/onama/ ili kupnja DVD playera npr poput Denona u rangu 2000-10000 kn. Kod Denonovog skupljeg playera dobit ćete dobar scaling DVD-a, gladak paning bez juddera, boje bez prelamanja, točne tonove boje, prikaz bolje crne boje, dobru cromau te dobar zvuk CD-a, SACD-a i DVD-A zbog kvalitetnih ugrađenih D/A pretvarača(Burr-Brown, Wolfson), OP-ampova, kondezatora, stabilnog transporta itd. Možete također kupiti OPPO player koji je pobrao sve moguće nagrade i proglašen je najboljim budget palyerom, a odnedavno ga ima u SonusArt-u. Evo link:
http://www.sonus-art.com/index.php?page=news&id=96 Slika mu je navodno za tu cijenu bez premca, a zvuk nije baš audiofilski zbog velike jitter greške, ali to i nije bila namjera konstruktora, jer bi tada bio znatno skuplji. Toliko od mene. Pozdrav!!!