View Single Post
Staro 04.04.2008., 08:12   #52
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Uh decki uhvatili ste se mamutskog posla. I meni je pala na pamet ta ideja ali sam odustao sjetivsi se velicine posla. Ali super, vi ste poceli a mi cemo pripomoci

Evo za pocetak mali prilog sa moje strane
Kako jednostavno promijeniti velicinu idotski velikih ikona na desktopu bez petljanja po registry ili bez upotrebe posebnih tweak programa ?
Jednom kliknuti na neku od ikona, drzati CTRL i skrolati mishom. Tako namjestiti velicinu koju zelite i to je sve
Bez brige, Vista nece vise mijenjati namjestenu velicinu ikone

@edit
LAcy, evo jos dodataka koje ako budete htjeli mozete dodati u tutorijal. Sve sto budem nadodavao bit ce u ovom mom postu da ne otvaram nove svaki puta

KAKO INSTALIRATI XP NA KOMP NA KOJEMU JE VEC VISTA
Kako instalirati Vistu sa vec instaliranim XP-om znamo ali obratno je malo veci problam. Stvar je u tome sto jos ima programa koje ljudi koriste a ne rade dobro ili nikako pod Vistom. Stvar je malo kopliciranija pa zato ova mala pomoc onima koji jos to ne znaju, korak po korak

1. Boot-ajte komp sa intalacijskim CD-om XP-a. Za mjesto instalacije XP-a odabrati drugu particiju ili prvu pocetnu particiju drugog diska ako ga imate na kompu (nikako na istu sa Vistom). Kada je instalacija gotova nakon restarta komp se automatski boota u XP kao da Viste vise nema. Nema razloga za brigu, Vista je jos tu ako ste XP instalirali na drugu particiju
2. Nakon instalacije XP-a, Vista Boot Manager je zamjenjen WindowsXP boot komponentama (sto je i logicno, mozda se ne vole ). Slijedeci korak je fiksirati Vista Boot Manager intalacijskim DVD-om Viste. Boot-ajte komp Vistinim DVD-om dok ne dodjete na screen Regional setings -->Next i odmah zatim na Repair your computer koji se nalazi lijevo dolje. Odaberite Windows Vista instalaciju pa StartUp Repair. To ce fiksirati Vista Boot Manager i restartom cete ponovo automatski uci u Vistu.
3. Kad ste u Visti treba uci u Vista Boot Manager zbog XP-a. Udjite u Command Prompt ulogirani kao Administrator i pokrenite ove komande :
bcdedit /create {ntldr} /d "Windows XP"
bcdedit /set {ntldr} device boot
bcdedit /set {ntldr} path \ntldr
bcdedit /displayorder {ntldr} /addlast

4. Restart kompa i isprobajte novi Boot izbornik

Sad mozete koristiti i XP i programe na njemu koji ne rade na Visti

PS. trebam li napomenuti da sve promjene ovog tipa radite na vlastitu odgovornost ?

nema vise zippacha ......

Zadnje izmijenjeno od: zippo. 04.04.2008. u 10:25.
zippo je offline   Reply With Quote